23.7 °C, 3.1 m/s, 48.8 %

Izglītība

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsIzglītībaTopošajiem pavāriem un viesmīļiem sasniegumi Itālijā
Topošajiem pavāriem un viesmīļiem sasniegumi Itālijā
28/02/2014

Pieci Jelgavas Amatu vidusskolas viesmīlības un pavāru specialitāšu audzēkņi guvuši panākumus starptautiskajā viesmīlības jomas skolu audzēkņu meistarības konkursā «Grand Trofeo d`oro» («Lielā zelta trofeja»), kas norisinājās Itālijas provinces Brešas pilsētā Montikjāri. Mūsu jaunieši 30 komandu konkurencē ieguvuši 4. vietu par tradicionālo latviešu ēdienu galdu un 2. vietu par saldo ēdienu.

Ritma Gaidamoviča

Pieci Jelgavas Amatu vidusskolas
viesmīlības un pavāru specialitāšu audzēkņi guvuši panākumus
starptautiskajā viesmīlības jomas skolu audzēkņu meistarības
konkursā «Grand Trofeo d`oro» («Lielā zelta trofeja»), kas
norisinājās Itālijas provinces Brešas pilsētā Montikjāri. Mūsu
jaunieši 30 komandu konkurencē ieguvuši 4. vietu par tradicionālo
latviešu ēdienu galdu un 2. vietu par saldo ēdienu.

Jelgavas pašvaldības Sabiedrisko attiecību
pārvalde informē, ka pavārmākslas audzēkņiem bija jāgatavo ēdieni
no konkrētā Itālijas reģiona produktiem, savukārt jaunajiem
viesmīļiem tie jāprezentē, kā arī jāpilda vairāki citi uzdevumi. Uz
konkursu devās trīs audzēkņi, kuri apgūst viesmīļa profesiju, un
divi topošie pavāri. Jelgavnieku galvenais uzdevums bija pēc
iespējas labāk parādīt savas prasmes un gūt starptautisku konkursu
pieredzi.

Jelgavnieki 30 komandu konkurencē par
tradicionālo latviešu ēdienu galdu ieguva 4. vietu, bet par saldo
ēdienu – 2. vietu. Komanda no Jelgavas tika augstu novērtēta,
konkursa beigās saņemot Kvalitātes balvu. Visi pieci audzēkņi ir
ļoti apmierināti ar sasniegumiem un augsto vērtējumu.

Jāatgādina, ka konkursa tēma bija saistīta ar
tā saukto «zaļo» domāšanu – tajā arī vērtēja, cik taupīgi un
prasmīgi izmantoti produkti. Konkurss bija veltīts starptautiskajai
izstādei «World Expo 2015», kas notiks Itālijas pilsētā Milānā no
2015. gada 1. maija līdz 31. oktobrim.

Foto: no Amatu skolas arhīva

Saistītā ziņa

Topošie
pavāri un viesmīļi ar 100 kilogramu bagāžu dodas uz konkursu
Itālijā