Ar uzteicamiem panākumiem no Latvijas profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu profesionālās meistarības konkursa «Viesnīcu pakalpojumi» atgriezusies Jelgavas tehnikuma 4. kursa audzēkne Diāna Stuģe. Viņas sniegums konkursā novērtēts kā otrs labākais Latvijā.
Ritma Gaidamoviča
Diānas skolotāja Zaiga Miķelsone stāsta, ka viņas audzēknei konkursā bija jāpiedalās darba intervijā, prezentējot savas zināšanas arī svešvalodās – angļu, vācu un krievu, «jāstrādā» viesnīcas recepcijā, jāprezentē savas pilsētas viesnīca – Diāna prezentēja viesnīcu «Jelgava – jāparāda savas prasmes viesnīcas saimnieciskajā dienestā, klājot gultas un uzkopjot numuriņus, kā arī jāsagatavo brokastis numuriņā, lai uz paplātes netrūktu nepieciešamie piederumi. Tāpat viens no uzdevumiem paredzēja, ka jāizraksta rēķins par pakalpojumiem viesnīcā. Z.Miķelsone ir lepna par Diānas sniegumu. «Ar Rīgas industriālo tūrisma tehnikumu mēs nekad nevarēsim konkurēt, bet otrā vieta no desmit skolām, tas ir ļoti labs rezultāts,» atzīst Z.Miķelsone, piebilstot, ka Diānas pluss noteikti bija tas, ka prot labi vācu valodu, jo divus gadus pēc kārtas vasarā bijusi dažus mēnešus praksē Vācijā.
Tieši to par savu plusu uzskata arī pati Diāna. «Vācijā esmu strādājusi divas vasaras – vienu vasaru pusotru mēnesi strādāju itāļu restorānā, otru reizi četrus mēnešus viesnīcā uz kūrorta salas,» stāsta Diāna. Tehnikuma audzēkne atzīst, ka šajā konkursā piedalījusies jau otro reizi, līdz ar to uztraukums bijis mazāks, taču attiecībā uz uzdevumiem, viņa bija gatavojusies kam grūtākam. Diāna gan atzīst, ka mazliet no «sliedēm izsitis» žūrijas lēmums dalībniekiem rīkot diskusiju. Proti, žūrija uzdeva jautājumus, un dalībniekiem uz tiem bija jāatbild dažādās svešvalodās. Piemēram, viens no jautājumiem bija par to, kāpēc vajadzētu apmeklēt Latviju? Uz to Diāna izsmeļoši vienīgā atbildējusi vācu valodā, un pēc konkursa žūrijas locekļi uzslavējuši viņu par to.
Jāpiebilst, ka jau šajā nedēļas nogalē uz trīs mēnešu praksi Vācijā dodas 11 Jelgavas tehnikuma audzēkņi, lai strādātu Vācijas viesnīcās un restorānos.
Foto: no personīgā arhīva