Jau pavisam drīz Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas torņa telpās darbu sāks jauns restorāns, kuram dots nosaukums «Tornis». Restorāns «Tornis» nodrošinās darbu 16 cilvēkiem un šobrīd aicina komandai pievienoties vēl pavāru un bārmeni.
Jauno restorānu «Tornis» Svētās Trīsvienības baznīcas torņa 8. stāvā izveidojušas divas jelgavnieces – Kristīne Caunīte un Linda Pūce –, kuras uzvarēja Jelgavas reģionālā Tūrisma centra (JRTC) izsludinātajā konkursā par nomas tiesībām uz restorāna telpām.
«Ēdināšanas sfērā strādāju jau 15 gadus, tostarp piecus gadus biju bijušā Jelgavas restorāna «Hercogs» vadītāja. Taču daudziem, kuri darbojas šajā jomā, ir sapnis reiz izveidot kaut ko savu, piešķirot tam savu stāstu un garšu,» atklāj K.Caunīte, piebilstot, ka pēdējos gadus strādājusi restorānā «Hercogs» Mežaparkā, bet tomēr sapratusi, ka grib atpakaļ uz dzimto Jelgavu, un konkurss par restorāna telpu nomas tiesībām tornī bijusi lieliska iespēja īstenot savu sapni.
Restorāna saimniece atzīst, ka viņu ļoti saista viss vietējais. «Mums Latvijā ir tik daudz produktu ražotāju, audzētāju un man gribas teikt, ka patiesībā mēs varam gandrīz pilnībā iztikt tikai ar šeit uz vietas audzētiem un radītiem produktiem. Tieši tāpēc mēs savā restorānā esam izvēlējušies koncepciju – ēdienus gatavot no vietējiem produktiem, galvenokārt no Jelgavas novadā ražotajiem. Diezgan droši varu apgalvot, ka 70 procenti izejvielu tiks sagādātas tepat Latvijā,» stāsta K.Caunīte, piebilstot, ka šobrīd ir izstrādāta arī jaunā ēdienkarte un daļai recepšu autore ir viņa. Pamatojoties uz šo koncepciju, restorānā ēdienkarte tiks mainīta atbilstoši sezonai.
Jautāta par restorāna nosaukuma izvēli, K.Caunīte atzīst: tas esot bijis tāpat kā ar divriteni, ko nevajagot izgudrot no jauna. «Sākotnēji ļoti iespringām par jauna nosaukuma domāšanu, bet tad vienā brīdī atskārtām, ka nekas pārdabisks nav jādomā. Arī iepriekš, kad šeit atradās franču restorāns, cilvēki savstarpējās sarunās tāpat teica: ejam uz torņa restorānu. Tad nu lai ir vienkārši restorāns «Tornis». Galvenais ir piedāvāt garšīgus ēdienus un demokrātiskas cenas. Mums tomēr jāapzinās, ka šeit nav Rīga un cenām ir jābūt pieticīgākām, lai vietējais to varētu atļauties. Jelgava ir salīdzinoši maza un, manuprāt, lai šeit bizness izdzīvotu, katram ir jāatrod sava odziņa,» atzīst uzņēmēja, papildinot: arī viņa centīsies to atrast.
Restorānā «Tornis» tiks nodrošināts darbs 16 cilvēkiem. Lielākā daļa komandas jau šobrīd ir nokomplektēta, bet restorāns meklē vēl vienu pavāru un bārmeni. Interesenti par šīm vakancēm aicināti sazināties, rakstot pa e-pastu restoranstornis@gmail.com.
JRTC vadītāja Anda Iljina stāsta, ka uz restorāna telpu nomas tiesībām aprīlī izsludinātajā konkursā saņemti trīs piedāvājumi no diviem pretendentiem. Galvenais atlases kritērijs bija nosolītā augstākā cena. Tāpat uzņēmumam bija jāiesniedz informācija par pieredzi ēdināšanas pakalpojumu sniegšanā, kā arī plānotās ēdienkartes varianti gan restorānam, gan kafijas pauzēm ar cenu, jāuzrāda arī pieredze valsts/pašvaldību oficiālo delegāciju apkalpošanā, jāapliecina, vai nav nodokļu parādu, nav maksātnespējas procesa. Augstāko cenu – 7,78 eiro par kvadrātmetru – nosolīja SIA «Krūmaļi», kas atbilda arī pārējiem kritērijiem. Ar uzņēmumu noslēgts telpu nomas līgums uz pieciem gadiem un, pēc līguma nosacījumiem, restorānam jāsāk strādāt līdz 10. jūnijam.
Foto: no «Jelgavas Vēstneša» arhīva