Gandrīz gadu vēlāk nekā sākotnēji plānots rīt visbeidzot darbu sāks itāliešu restorāns Driksas ielā. Restorāna «l’Italiano» īpašnieks Moreno di Sebastiani atklāj, ka iepriekš sarežģījumi radušies ar darbu veicējiem, kas restorānu iekārtojuši, tāpēc tā atvēršanu nācās atlikt, taču nu restorāna vadītājs portālam www.jelgavasvestnesis.lv apstiprina – pirmie apmeklētāji ar gandrīz jau gadu gaidīto itāliešu virtuvi Jelgavā varēs iepazīties rīt.
Ligita Lapiņa
Jaunā restorāna īpašnieks un vienlaikus arī šefpavārs Moreno di Sebastiani atklāj, ka uz Jelgavu pārcēlies savas divgadīgās meitiņas dēļ, kas arī bijis galvenais vadmotīvs, kāpēc Jelgavā sākt biznesu. Taču darba gaitā radušies vairāki sarežģījumi.
«Strādnieki vairākkārt paaugstināja cenu, ko prasīja par darbu veikšanu, mums arī ir atšķirīgi temperamenti, tāpēc bieži bija grūtības vienoties,» par sarežģījumiem stāsta restorāna īpašnieks. Jāatgādina, ka sākotnēji itāliešu restorānu atvērt bija plānots jau pērnā gada rudenī, savukārt pirms vairākām nedēļām sociālajos tīklos parādījās informācija, ka restorāna telpās atgriezusies rosība.
Šefpavārs stāsta, ka jelgavniekiem piedāvās nobaudīt tradicionālu itāliešu virtuvi – lazanju, pastu dažādās mērcēs, klasiskās picas un citus ēdienus itāliešu variācijās, taču pārliecināties par ēdienkartes daudzveidību pilsētnieki aicināti paši. «Ko tur daudz stāstīt? Ja jelgavnieki vēlas nobaudīt garšīgu maltīti, jānāk šurp!» mudina temperamentīgais restorāna saimnieks.
Jautāts par valodas barjeru, dzīvojot Jelgavā, Moreno di Sebastiani teic, ka valodas viņam nekad nav radījušas problēmas. «Mācīsieties manējo, es mācīšos arī jūsu,» smejot teic restorāna īpašnieks, paskaidrojot, ka brīvi runā vairākās valodās, tāpēc apgūt latviešu valodu viņam nebūšot grūtību. «Jau tagad dažus vārdus zinu un varu pateikt,» tā viņš, piebilstot, ka tā arī runā ar saviem darbiniekiem – vārds angliski, krieviski, itāliski, kāds arī latviski – un kopā saprasties izdodas.
Tiesa, jāpiebilst, ka ar darbiniekiem restorāna īpašniekam izdodas saprasties arī, pateicoties tulkam jelgavniekam Ritvaram Ganulēvičam, kurš brīvi pārzina itāliešu valodu, tāpēc ir liels palīgs jaunā restorāna darbā.
Jaunajā restorānā radītas desmit darba vietas.
Foto: Ivars Veiliņš