2.9 °C, 2.9 m/s, 95.5 %

Ekonomika

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsEkonomikaParādīs, kā Jelgava «garšo» ārzemniekiem
Parādīs, kā Jelgava «garšo» ārzemniekiem
23/03/2016

Šogad pirmo reizi izstādē «Uzņēmēju dienas Zemgalē» piedalīsies piena pārstrādes uzņēmums «Latvijas piens». Savā stendā piedāvājot apmeklētājiem savas produkcijas degustāciju, uzņēmums popularizēs siera ēšanas tradīcijas.

Kā portālam www.jelgavasvestnesis.lv norāda uzņēmuma valdes
priekšsēdētāja Anita Skudra, «Latvijas piens» ar savu dalību
izstādē vēlas apliecināt savu piederību Zemgalei un Jelgavai.
«Ikdienā izjūtam Jelgavas pašvaldības rūpes par uzņēmumu attīstību
Jelgavā. Tā, neapšaubāmi, ir progresīva tendence, kas ļauj labāk
dzīvot un būt nodarbinātiem vietējiem iedzīvotājiem. Izstāde
«Uzņēmēju dienas Zemgalē» ļauj plašāk skatīt lielākajās reģiona
pilsētās, piemēram, Jelgavā, Bauskā un Dobelē, notiekošo. Mēs esam
Zemgales novada darba devēju topa 5. vietā – būt kopā ar citiem
novada ilggadīgiem darba devējiem ir augsts rādītājs jaunam
uzņēmumam,» norāda A.Skudra.

Viņa piebilst, ka uzņēmums galvenokārt ar dalību izstādē vēlas
popularizēt siera ēšanas tradīcijas, jo dažādu veidu sieri ir
galvenais uzņēmuma produkcijas veids. Izstādē uzņēmums piedalīsies
ar tiem sieriem, kas guvuši starptautisku atzinību eksporta
tirgos.

Uzņēmuma sabiedrisko attiecību speciāliste Rita Voronkova
norāda, ka «Latvijas piens» vidēji diennaktī pārstrādā ap 200
tonnām piena un mēnesī vidēji tiek saražotas ap 400 tonnām siera.
Šobrīd uzņēmums lielāko daļu siera eksportē uz Skandināvijas
valstīm Zviedriju un Somiju. Uzsākts siera eksports uz Dāniju, kur
uzņēmuma klienti ir ēdināšanas sektora uzņēmumi – picērijas un
restorāni. Siers tiek eksportēts arī uz Bulgāriju, Slovākiju,
Čehiju, Ukrainu, Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Taivānu, februārī
pirmā siera krava nosūtīta uz Izraēlu.

Foto: no JV arhīva