Šogad pirmo reizi izstādē «Uzņēmēju dienas Zemgalē» piedalīsies piena pārstrādes uzņēmums «Latvijas piens». Savā stendā piedāvājot apmeklētājiem savas produkcijas degustāciju, uzņēmums popularizēs siera ēšanas tradīcijas.
Kā portālam www.jelgavasvestnesis.lv norāda uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Anita Skudra, «Latvijas piens» ar savu dalību izstādē vēlas apliecināt savu piederību Zemgalei un Jelgavai. «Ikdienā izjūtam Jelgavas pašvaldības rūpes par uzņēmumu attīstību Jelgavā. Tā, neapšaubāmi, ir progresīva tendence, kas ļauj labāk dzīvot un būt nodarbinātiem vietējiem iedzīvotājiem. Izstāde «Uzņēmēju dienas Zemgalē» ļauj plašāk skatīt lielākajās reģiona pilsētās, piemēram, Jelgavā, Bauskā un Dobelē, notiekošo. Mēs esam Zemgales novada darba devēju topa 5. vietā – būt kopā ar citiem novada ilggadīgiem darba devējiem ir augsts rādītājs jaunam uzņēmumam,» norāda A.Skudra.
Viņa piebilst, ka uzņēmums galvenokārt ar dalību izstādē vēlas popularizēt siera ēšanas tradīcijas, jo dažādu veidu sieri ir galvenais uzņēmuma produkcijas veids. Izstādē uzņēmums piedalīsies ar tiem sieriem, kas guvuši starptautisku atzinību eksporta tirgos.
Uzņēmuma sabiedrisko attiecību speciāliste Rita Voronkova norāda, ka «Latvijas piens» vidēji diennaktī pārstrādā ap 200 tonnām piena un mēnesī vidēji tiek saražotas ap 400 tonnām siera. Šobrīd uzņēmums lielāko daļu siera eksportē uz Skandināvijas valstīm Zviedriju un Somiju. Uzsākts siera eksports uz Dāniju, kur uzņēmuma klienti ir ēdināšanas sektora uzņēmumi – picērijas un restorāni. Siers tiek eksportēts arī uz Bulgāriju, Slovākiju, Čehiju, Ukrainu, Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Taivānu, februārī pirmā siera krava nosūtīta uz Izraēlu.
Foto: no JV arhīva