Jau trešo gadu AS «Latvijas balzams» stipendiju fonds piešķīris 700 eiro stipendijas konkursa kārtībā izvēlētiem studentiem, kuri izstrādāja maģistra darbus par ražošanā aktuāliem tematiem. Par vienu no tiem kļuvis PTF absolvents Matīss Zalcmanis.
www.jelgavasvestnesis.lv
M.Zalcmanis saņēma stipendiju par izstrādāto maģistra darba pētījumu «Ābolu vīna kokteiļa ar ogu gabaliņiem receptūras izstrāde». Stipendiju saņēma arī Antoņina Antonova no Rīgas Tehniskās universitātes.
M.Zalcmanis šī gada jūnijā absolvēja maģistra studiju programmu «Pārtikas zinātne», iegūstot inženierzinātņu maģistra grādu pārtikas zinātnē. Viņa maģistra darbu par vienu no labākajiem atzina arī maģistra darbu eksaminācijas komisija. Turklāt izlaidumā viņš saņēma pateicību par panākumiem sportā, spēlējot LLU regbija izlasē un aizstāvot universitātes godu sporta sacensībās.
«Esam gandarīti par jauniešiem, kurus aizrauj pētniecība un interesantais tehnologa darbs. Studenti novērtē iespēju pētniecisko darbu sasaistīt ar reālo ražošanu. Tāpat mums, ražotājiem, ir būtiski, lai studenti būtu zinoši ne tikai par teoriju, bet prastu arī savas zināšanas pielietot praksē. Tādēļ «Latvijas balzams» ne tikai piešķir stipendijas, bet arī regulāri sadarbojas ar tehnisko augstskolu studentiem, nodrošinot prakses vietas un iespēju stažēties,» uzsver AS «Latvijas balzams» vieglo alkoholisko dzērienu galvenā tehnoloģe Irēne Zeltiņa.
AS «Latvijas balzams» stipendiju fonds dibināts 2013.gada rudenī sadarbībā ar RTU Attīstības fondu ar mērķi veicināt jauniešu interesi par tehnisko nozaru studijām un aktualizēt jautājumus, kuri ir būtiski Latvijas ražotājiem. Stipendiju konkursā varēja pieteikties RTU un LLU maģistratūras studenti ar labām un izcilām sekmēm.
Foto: llu.lv