Šis ir pirmais gads, kad Jelgavā jaunuzceltajā rūpnīcā «Latvijas Piens» tiek ražots siers Jāņu galdam. Uzņēmuma mārketinga direktore Ramona Kalniņa atzīst: kā vienmēr Jāņos pārdošanas apjomi palielinās, taču to, cik līgotāji šogad būs naski siera ēdāji, varēs pateikt tikai jūlija vidū.
www.jelgavasvestnesis.lv
«Vecajā Trikātas rūpnīcā bija ierobežotas tehnoloģijas un jaudas, kas neļāva saražot vairāk siera, taču jaunā rūpnīca Jelgavā, kur pārcelta galveno produktu ražošana, ar jaunajām tehnoloģijām var saražot vairāk, tā uz šiem Jāņiem dubultojot pārdošanas apjomus,» skaidro R.Kalniņa.
Pagaidām gan tradicionālo Jāņu sieru ar ķimenēm Jelgavā vēl neražo, taču vairāki «Latvijas piena» produkti uz Jāņiem ir ieguvuši svētku iepakojumu, aicinot uz jautru līgošanu. Šajā nedēļā siers no rūpnīcas jau nonācis veikalu plauktos visā Latvijā.
Foto: Ivars Veiliņš