26.1 °C, 2.4 m/s, 50.4 %

Ekonomika

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsEkonomika«Latvijas pienam» vēl viens godalgots produkts
«Latvijas pienam» vēl viens godalgots produkts
22/05/2014

Jelgavas piena pārstrādes uzņēmuma «Latvijas piens» produkts siers «Klasiskais Trikantālers» ieguvis Starptautiskā garšas un kvalitātes institūta prestižo balvu «Superior Taste Awards». Jāpiebilst, ka šis ir otrais starptautiski atzītais uzņēmuma produkts.

Ilze Knusle-Jankevica

Jelgavas piena pārstrādes uzņēmuma «Latvijas piens»
produkts siers «Klasiskais Trikantālers» ieguvis Starptautiskā
garšas un kvalitātes institūta prestižo balvu «Superior Taste
Awards». Jāpiebilst, ka šis ir otrais starptautiski atzītais
uzņēmuma produkts.

Uzvarētājus nosaka augsti kvalificēta žūrija, kas sastāv no
šefpavāriem, vīnziņiem un viedokļu līderiem, dažādās pārtikas
produktu kategorijās veicot «aklās degustācijas» un vērtējot
produktus 100 ballu skalā. Produkti tiek vērtēti pēc pirmā
iespaida, izskata, smaržas, tekstūras, garšas un pēcgaršas. «Šī
balva ir ļoti nozīmīga, jo tā apliecina Latvijā ražotā siera augsto
kvalitāti un konkurētspēju ar citu valstu sieriem, kur siera
darīšanas tradīcijas ir daudz senākas,» norāda uzņēmuma mārketinga
vadītāja Ramona Kalniņa, piebilstot, ka piešķirtā balva apliecina,
ka «Klasiskais Trikantālers» atbilst augstākajām Šveices ementālera
sieru garšas un kvalitātes prasībām.

Mārketinga vadītāja norāda, ka gan šī balva, gan nesen iegūtais
kvalitātes sertifikāts ISO 22000 ļaus uzņēmumam startēt jaunos
tirgos un palielināt eksporta apjomu – arī pagājušajā gadā saņemtās
balvas palīdzējušas sasniegt vēl labākus biznesa rādītājus. Viņa
piebilst, ka «Latvijas piens» pie sasniegtā neapstāsies un plāno
radīt jaunas interesantas un kvalitatīvas siera šķirnes. Piemēram,
jau jūnijā uzņēmums sāks ražot un izplatīt jaunu siera veidu
«Klasisko Trikantāleru» ar samazinātu tauku saturu (14 grami tauku
uz 100 gramiem produkta).

Portāls www.jelgavasvestnesis.lv jau rakstīja, ka šobrīd
vistitulētākais «Latvijas piena» produkts ir «Sniega bumbas» –
«Sniega bumbas» ar tomātiem un baziliku ieguvušas pirmo vietu
svaigo sieru kategorijā starptautiskajās sieru sacensībās
«International Cheese Awards 2013», kā arī bronzas godalgu «World
Cheese Awards 2013».

Foto no JV arhīva

 

Saistītās ziņas

«Latvijas piena» «Sniega
bumbas» iegūst prestižu balvu