Jelgavas piena pārstrādes uzņēmuma «Latvijas piens» produkts siers «Klasiskais Trikantālers» ieguvis Starptautiskā garšas un kvalitātes institūta prestižo balvu «Superior Taste Awards». Jāpiebilst, ka šis ir otrais starptautiski atzītais uzņēmuma produkts.
Ilze Knusle-Jankevica
Uzvarētājus nosaka augsti kvalificēta žūrija, kas sastāv no šefpavāriem, vīnziņiem un viedokļu līderiem, dažādās pārtikas produktu kategorijās veicot «aklās degustācijas» un vērtējot produktus 100 ballu skalā. Produkti tiek vērtēti pēc pirmā iespaida, izskata, smaržas, tekstūras, garšas un pēcgaršas. «Šī balva ir ļoti nozīmīga, jo tā apliecina Latvijā ražotā siera augsto kvalitāti un konkurētspēju ar citu valstu sieriem, kur siera darīšanas tradīcijas ir daudz senākas,» norāda uzņēmuma mārketinga vadītāja Ramona Kalniņa, piebilstot, ka piešķirtā balva apliecina, ka «Klasiskais Trikantālers» atbilst augstākajām Šveices ementālera sieru garšas un kvalitātes prasībām.
Mārketinga vadītāja norāda, ka gan šī balva, gan nesen iegūtais kvalitātes sertifikāts ISO 22000 ļaus uzņēmumam startēt jaunos tirgos un palielināt eksporta apjomu – arī pagājušajā gadā saņemtās balvas palīdzējušas sasniegt vēl labākus biznesa rādītājus. Viņa piebilst, ka «Latvijas piens» pie sasniegtā neapstāsies un plāno radīt jaunas interesantas un kvalitatīvas siera šķirnes. Piemēram, jau jūnijā uzņēmums sāks ražot un izplatīt jaunu siera veidu «Klasisko Trikantāleru» ar samazinātu tauku saturu (14 grami tauku uz 100 gramiem produkta).
Portāls www.jelgavasvestnesis.lv jau rakstīja, ka šobrīd vistitulētākais «Latvijas piena» produkts ir «Sniega bumbas» – «Sniega bumbas» ar tomātiem un baziliku ieguvušas pirmo vietu svaigo sieru kategorijā starptautiskajās sieru sacensībās «International Cheese Awards 2013», kā arī bronzas godalgu «World Cheese Awards 2013».
Foto no JV arhīva
Saistītās ziņas
«Latvijas piena» «Sniega bumbas» iegūst prestižu balvu