Rīt Rīgā, Ķīpsalas hallē, sāksies starptautiska pārtikas nozares izstāde «Riga Food 2014», kurā piedalīsies arī pārstāvji no Jelgavas – uzņēmumi, amatnieki un LLU, kas iepazīstinās ar jaunākajiem pētījumiem un atklājumiem pārtikas nozarē.
Ilze Knusle-Jankevica
Ar atsevišķu stendu izstādē piedalīsies uzņēmums «Aplast», kas ražo plastmasas iepakojumu, un bioloģiskā mušļa izgatavotājs «Felici». Savukārt Zemgales kopējā stendā ar savu produkciju iepazīstinās studija «Madeira Flowerland» (galda dekori, ziedu kompozīcijas), SIA «ViGa-Re» (garšvielas), Kārlis Rūba (koka izstrādājumi), SIA «Karameļu darbnīca», Juris Milčs (pinumi), SIA «Teya» (tējas) un Solvita Romanova (galda noformēšanas piederumi).
LLU stends būs daļa no Latvijas pārtikas zinātnes un inovācijas stenda «Inovācija pārtikai» un tajā LLU prezentēs jaunās pārtikas produktu izstrādnes – pākšaugu čipsus-kraukšķus un brokastu pārslas, pākšaugu pastas, ar topinambūru bagātinātus pārtikas produktus, maizes kvasu un produktus. Izstādes apmeklētājiem būs iespēja jaunos produktus, kas tapuši LLU pētniekiem sadarbojoties ar ražotājiem, arī nogaršot. Jāpiebilst, ka LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes (PTF) Sensorās vērtēšanas laboratorijā tika vērtēti «Maizes kvalitātes konkursa 2014» iesniegtie produkti. Šogad konkursam bija pieteikti 33 maizes paraugi no 13 maizes ražotājiem Latvijā.
Izstāde «Riga Food» notiks no 4. līdz 7. septembrim. Šogad izstādē piedalīsies 664 uzņēmumi no 35 valstīm, būs apskatāmi 11 valstu nacionālie stendi – Baltkrievijas, Gruzijas, Igaunijas, Itālijas, Latvijas, Lietuvas, Kanādas, Polijas, Ungārijas, Uzbekistānas, Ukrainas. Izstādes darba laiks: 4. septembrī no pulksten 10 līdz 18 (profesionāļu diena), 5. un 6. septembrī no pulksten 10 līdz 19 un 7. septembrī no pulksten 10 līdz 17. 5. – 7. septembrī biļete pieaugušajiem maksās 4,5 eiro; skolēniem, studentiem, pensionāriem – 3,50 eiro; ģimenes biļete (6., 7. septembrī) – 13 eiro (2 pieaugušie un 2 bērni līdz 18 gadu vecumam).
Foto: no JV un uzņēmumu arhīva