Rīt, 4. septembrī, starptautiskajā izstāžu centrā «Ķīpsala» sāksies plašākā pārtikas izstāde Baltijas valstīs «Riga Food 2013», kurā piedalīsies arī jelgavnieki. LLU Tehnoloģiju un zināšanu pārneses centrs (TEPEK) sadarbībā ar Pārtikas tehnoloģijas fakultāti (PTF) stendā prezentēs jaunās pārtikas produktu izstrādnes, bet Amatu vidusskolas pedagogi un audzēkņi dosies mācīties.
Ritma Gaidamoviča
Šogad izstādē piedalīsies 620 uzņēmumi no 35 valstīm un būs apskatāmi 11 valstu nacionālie stendi. Ikviens gardēdis varēs smelties idejas savai ēdienkartei, nogaršot daudz ko jaunu un baudīt pavāru, konditoru un bārmeņu šovus, savukārt profesionāļi – smelties idejas, gūt jaunas zināšanas un informāciju, kā arī veicināt sava biznesa attīstību.
LLU pārstāve Everita Pļavniece informē, ka LLU TEPEK sadarbībā ar LLU PTF izstādē organizē LLU zinātnes stendu, kurā tiks prezentētas jaunās pārtikas produktu izstrādnes, piemēram, trifeles, pākšaugu pastas, pākšaugu čipsi, marmelādes. Notiks gan produktu prezentācijas, gan arī degustācijas, kā arī informācijas sniegšana par produktiem, kas tapuši LLU PTF zinātnieku un ražotāju sadarbības rezultātā ar LLU TEPEK atbalstu. Tiks prezentēti arī Valsts pētījumu programmas ietvaros izstrādātie produkti.
Bet izstādes pēdējā dienā 7. septembrī Animācijas stendā LLU PTF zinātnieki, LLU TEPEK sadarbībā ar AS «Tukuma piens» un SIA «Paplāte» demonstrēs «Kokteiļu karuseli – no baltā līdz zaļi sārtiem brīnumiem».
Uz izstādi «Rīga Food 2013» smelties pieredzi dosies arī Jelgavas Amatu vidusskolas topošie konditori, pavāri, viesmīļi un maiznieki, kopumā ap 40 audzēkņu. Skolas direktore Edīte Bišere stāsta, ka desmit skolas pedagogi 4. un 5. septembrī uz izstādi dosies arī, lai piedalītos projekta «Pārtikas rūpniecības, lauksaimniecības un tūrisma un viesmīlības nozaru pedagogiem un prakses vadītājiem» seminārā.
Foto: llu.lv