Jelgavas reģionālais Tūrisma centrs sadarbībā ar Jelgavas pilsētas ēdināšanas uzņēmumiem no 1. jūlija līdz 30. septembrim rīko sezonas akciju «Izgaršo vietējo!» – sešās pilsētas ēdināšanas vietās interesenti var nogaršot īpašus ēdienus, kuru galvenā sastāvdaļa ir kartupelis.
Vasaras piedāvājuma ēdienu pamatā ir kartupeļi, akcentējot to vēsturisko nozīmi Jelgavas pilsētā, jo 1656. gadā pirmo reizi Latvijas teritorijā kartupeļus galdā cēla hercoga Jēkaba galmā. Kartupeļi sākotnēji audzēti kā košumkrūmi, vēlāk – kā rets gardums, savukārt mūsdienās tas kļuvis par iecienītu latviešu tradicionālās virtuves produktu.
«Izgaršo vietējo!» ēdienkartēs interesenti var atrast gan tradicionālās kartupeļu pankūkas ar dažādām piedevām – gaileņu mērci, mazsālītu lasi, kūpinātu bekonu un zaļumiem vai krējumu –, gan pildītus kartupeļus ar vistas gaļu un siera cepurīti, kā arī kartupeļu laiviņas. Tāpat iespējams nobaudīt biezzupas, sacepumus un salātus, kuru galvenā sastāvdaļa ir kartupelis, stāsta Jelgavas reģionālā Tūrisma centra tūrisma speciāliste Samanta Gulbe.
«Izgaršo vietējo» piedāvājumu var nobaudīt ģimenes restorānā «Hercogs» Krišjāņa Barona ielā 3, krodziņā «Istaba» Jāņa Čakstes bulvārī 7, restorānā «La Tour de Marie» Akadēmijas ielā 1, bistro «Silva» Driksas ielā 7/9, pusdienu restorānā «Otto» Lielajā ielā 1, kā arī ekspresrestorānā «Ņamma» Rūpniecības ielā 77a.
Līdz pat 30. septembrim gardēži aicināti ne tikai nobaudīt «Izgaršo vietējo» piedāvājumu, bet arī dalīties ar ēdiena fotogrāfijām sociālajos tīklos instagram.com un facebook.com, pievienojot mirkļbirku #izgarsovietejo un ēdināšanas uzņēmuma nosaukumu, kur maltīte baudīta. Akcijas noslēgumā notiks fotogrāfiju izloze, un astoņi autori iegūs balvas no ēdināšanas uzņēmumiem.
Foto: no Jelgavas reģionālā Tūrisma centra arhīva