18.1 °C, 5.3 m/s, 88.5 %

Ekonomika

Jelgavā top jauna zīmola siers
25/03/2013

Jelgavas piena pārstrādes rūpnīcā «Latvijas piens» sākts ražot jauna zīmola siers – «Pats». Siera cena būšot vidējā kategorijā, savukārt produkts tiek gatavots no 100 procentu piena.

www.jelgavasvestnesis.lv

Jelgavas piena pārstrādes rūpnīcā «Latvijas piens» sākts
ražot jauna zīmola siers – «Pats». Siera cena būšot vidējā
kategorijā, savukārt produkts tiek gatavots no 100 procentu
piena.

«Jaunā zīmola «Pats» līnijā šobrīd ir ikdienas lietošanai
piemērotās Krievijas un Holandes sieru šķirnes. Šī zīmola sieri ir
patiešām 100 procentu Latvijas produkts, veidots tikai no tīra
piena un nogatavināts 35 dienas. «Pats» ir apliecinājums tam, ka
Latvijas zemnieku produkcija ne vienmēr ir tikai dārga un
ekskluzīva,» aģentūrai LETA norāda uzņēmuma vadītājs Raimonds
Freimanis.

Jaunā siera cenu diapazons atkarībā no veikalu uzcenojuma būs
pieci lati par kilogramu. «Šajā cenu kategorijā ne visi sieri ir
100 procentu piena sieri, tirdzniecībā atrodami arī tādi sieri,
kuru sastāvā ir augu tauki. Jaunais siers veikalos būs gan sverams,
gan jau safasēts 250 gramu iepakojumos,» stāsta R.Freimanis,
pagaidām atturoties precizēt plānoto ražošanas apjomu un noieta
tirgus.

Jāpiebilst, ka «Latvijas piens» martā no saviem līdzīpašniekiem
– apmēram 600 zemniekiem – iepircis 8000 tonnas piena.