25.8 °C, 1.3 m/s, 75.6 %

Ekonomika

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsEkonomikaJelgavā ienāk «Fontaine Delisnack» restorānu tīkls
Jelgavā ienāk «Fontaine Delisnack» restorānu tīkls
04/09/2014

Nākamnedēļ Jelgavā darbu sāks jauna ēstuve – «Fontaine Delisnack», kas izmantos telpas Pasta ielā 45, pretī vecajai pasta ēkai, kas jau ilgstoši stāvējušas tukšas. Nu pieredzējušie uzņēmēji, piedāvājot svaigos burgerus un dažādu zemju virtuvi, izmēģinās laimi Jelgavā.

Pirmais «Delisnack» uzkodu restorāns tika atvērts Liepājā, klubā
«Fontaine Palace», taču jau vairākus gadus rīdzinieki Ivars Blanks
un Ivars Kalvis vada divas uzņēmuma franšīzes Rīgā. Jelgavas
restorāns būs trešā uzņēmuma franšīze, bet kopumā ceturtais
«Fontaine Delisnack» uzkodu restorāns Latvijā. «Jau ilgstoši pētot
tirgu, secinājām, ka Jelgavā šī svaigo «Fast Food» tipa ēstuvju
«niša» ir brīva. Turklāt Jelgava ir arī gana liela pilsēta ar daudz
jaunāka gadagājuma cilvēkiem,» spriež uzņēmu pārstāvis.

Ēstuvē populārākie ir svaigie burgeri un picas, taču piedāvājumā
ir arī austrumu un meksikāņu ēdieni, zupas, kā arī skandināvu lauku
virtuve, kas sastāv no mums ierastākajām kotletēm un karbonādēm.
Uzņēmuma pārstāvis uzsver, ka ēstuvē nepiedāvās stipro alkoholu.
«Kaut arī, protams, ceram, ka tie jaunieši, kuri, piemēram,
piektdienu un sestdienu vakaros izklaidēsies pilsētā, iegriezīsies
paēst pie mums, tomēr bārs tas noteikti nav un stipro alkoholu
nepiedāvāsim,» tā I.Blanks.

Uzņēmums nodarbinās 14 cilvēkus, taču pilnībā visa komanda
pagaidām nav nokomplektēta, tāpēc vēl ir iespēja pieteikties pavāra
amata vakancei jaunajā ēstuvē. «Izglītība un darba pieredze šoreiz
nav noteicošā, mums svarīgāka ir darbinieku atbildības izjūta un
vēlme strādāt,» teic I.Blanks.

Restorānu «firmas zīme» ir svaigie burgeri, kas arī ir
pieprasītākais ēdiens abos Rīgas restorānos. Jāatgādina, ka pērn
līdzīgus svaigos burgerus, kas pagatavoti uz vietas no svaigiem,
nevis sasaldētiem produktiem, Jelgavā centās ieviest cits jaunais
uzņēmējs jelgavnieks Ēriks Ozollapa, taču februārī, reaģējot uz
iedzīvotāju sūdzībām, neatbilstošas dokumentācijas dēļ Jelgavas
Būvvalde iestādi lika slēgt. I.Blanks norāda, ka uzņēmēji ir
iepazinušies ar Ē.Ozollapu un zina viņa pieredzi, tāpēc uzsver, ka
dokumentācijas sakārtošanai pievērsušies nopietni. «Dokumentu
skaņošana gan mums prasīja septiņus mēnešus, taču nu esam saņēmuši
visas nepieciešamās atļaujas un nākamnedēļ plānojam sākt darbu,»
teic I.Blanks.

«Delisnack» darba laiks būs katru dienu līdz pusnaktij, taču
piektdienās un sestdienās – ilgāk. «Skatīsimies pēc pieprasījuma un
arī iedzīvotāju vēlmēm. Tomēr atrodamies daudzdzīvokļu mājā, tāpēc
mums jāņem vērā arī kaimiņu intereses,» tā viņš. Plānots, ka pirmos
klientus «Delisnack» apkalpot sāks nākamnedēļ.

Foto: Krišjānis Grantiņš