Nākamnedēļ Jelgavā darbu sāks jauna ēstuve – «Fontaine Delisnack», kas izmantos telpas Pasta ielā 45, pretī vecajai pasta ēkai, kas jau ilgstoši stāvējušas tukšas. Nu pieredzējušie uzņēmēji, piedāvājot svaigos burgerus un dažādu zemju virtuvi, izmēģinās laimi Jelgavā.
Pirmais «Delisnack» uzkodu restorāns tika atvērts Liepājā, klubā «Fontaine Palace», taču jau vairākus gadus rīdzinieki Ivars Blanks un Ivars Kalvis vada divas uzņēmuma franšīzes Rīgā. Jelgavas restorāns būs trešā uzņēmuma franšīze, bet kopumā ceturtais «Fontaine Delisnack» uzkodu restorāns Latvijā. «Jau ilgstoši pētot tirgu, secinājām, ka Jelgavā šī svaigo «Fast Food» tipa ēstuvju «niša» ir brīva. Turklāt Jelgava ir arī gana liela pilsēta ar daudz jaunāka gadagājuma cilvēkiem,» spriež uzņēmu pārstāvis.
Ēstuvē populārākie ir svaigie burgeri un picas, taču piedāvājumā ir arī austrumu un meksikāņu ēdieni, zupas, kā arī skandināvu lauku virtuve, kas sastāv no mums ierastākajām kotletēm un karbonādēm. Uzņēmuma pārstāvis uzsver, ka ēstuvē nepiedāvās stipro alkoholu. «Kaut arī, protams, ceram, ka tie jaunieši, kuri, piemēram, piektdienu un sestdienu vakaros izklaidēsies pilsētā, iegriezīsies paēst pie mums, tomēr bārs tas noteikti nav un stipro alkoholu nepiedāvāsim,» tā I.Blanks.
Uzņēmums nodarbinās 14 cilvēkus, taču pilnībā visa komanda pagaidām nav nokomplektēta, tāpēc vēl ir iespēja pieteikties pavāra amata vakancei jaunajā ēstuvē. «Izglītība un darba pieredze šoreiz nav noteicošā, mums svarīgāka ir darbinieku atbildības izjūta un vēlme strādāt,» teic I.Blanks.
Restorānu «firmas zīme» ir svaigie burgeri, kas arī ir pieprasītākais ēdiens abos Rīgas restorānos. Jāatgādina, ka pērn līdzīgus svaigos burgerus, kas pagatavoti uz vietas no svaigiem, nevis sasaldētiem produktiem, Jelgavā centās ieviest cits jaunais uzņēmējs jelgavnieks Ēriks Ozollapa, taču februārī, reaģējot uz iedzīvotāju sūdzībām, neatbilstošas dokumentācijas dēļ Jelgavas Būvvalde iestādi lika slēgt. I.Blanks norāda, ka uzņēmēji ir iepazinušies ar Ē.Ozollapu un zina viņa pieredzi, tāpēc uzsver, ka dokumentācijas sakārtošanai pievērsušies nopietni. «Dokumentu skaņošana gan mums prasīja septiņus mēnešus, taču nu esam saņēmuši visas nepieciešamās atļaujas un nākamnedēļ plānojam sākt darbu,» teic I.Blanks.
«Delisnack» darba laiks būs katru dienu līdz pusnaktij, taču piektdienās un sestdienās – ilgāk. «Skatīsimies pēc pieprasījuma un arī iedzīvotāju vēlmēm. Tomēr atrodamies daudzdzīvokļu mājā, tāpēc mums jāņem vērā arī kaimiņu intereses,» tā viņš. Plānots, ka pirmos klientus «Delisnack» apkalpot sāks nākamnedēļ.
Foto: Krišjānis Grantiņš