17.9 °C, 10 m/s, 92.6 %

Ekonomika

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsEkonomika«Hercogs» popularizē «Latvijas piena» produkciju
«Hercogs» popularizē «Latvijas piena» produkciju
07/06/2013

Interesantu sadarbības modeli atraduši divi Jelgavas uzņēmumi – ģimenes restorāns «Hercogs» un ražotne «Latvijas piens»: restorānā izstrādātas dažādas salātu receptes, izmantojot tepat, Jelgavas rūpnīcā, ražoto sieru.

Ilze Knusle-Jankevica

Interesantu sadarbības modeli atraduši divi Jelgavas
uzņēmumi – ģimenes restorāns «Hercogs» un ražotne «Latvijas piens»:
restorānā izstrādātas dažādas salātu receptes, izmantojot tepat,
Jelgavas rūpnīcā, ražoto sieru.

SIA «Latvijas piens» zīmolu vadītāja Anete Urka stāsta, ka
kafejnīcā «Hercogs» sācies salātu mēnesis – tur ir atvērts salātu
bārs un mēneša garumā pusdienotājiem tiks piedāvāti salāti ar
dažādiem Jelgavā ražotiem Trikātas sieriem. «Trikātas siers citu
Latvijā ražotos sieru starpā izceļas ar tiešām oriģinālām sieru
šķirnēm un unikāliem produktiem, kurus jelgavnieki jau paspējuši
iemīļot. Mani favorīti noteikti ir svaigais siers «Sniega bumbas»
un puscietais siers «Trikantālers» ar amoliņa sēklām. Tieši tad,
kad nobaudīju šos sierus, nolēmu iniciēt sadarbības projektu.
Jelgavniekiem nepieciešams iepazīt pašmāju ražotājus,» tā «Hercoga»
īpašnieks šefpavārs Andris Rūmītis.

Gandarīts par jauno sadarbības ideju ir arī uzņēmums «Latvijas
piens». «Mēs esam patiesi priecīgi sadarboties ar restorānu
«Hercogs». Tā ir lieliska iespēja pircējus iepazīstināt gan ar mūsu
sieriem, gan ar interesantiem siera pielietošanas veidiem. Trikātas
«Sniega bumbu» biešu carpacio restorāna «Hercogs» izpildījumā jau
kļuvis par manu favorītu,» norāda uzņēmuma Mārketinga daļas
vadītāja Ramona Kalniņa.

Restorānā «Hercogs» var nobaudīt sešus dažādus salātus: biešu
carpaccio ar «Sniega bumbām», aveņu vinegret mērci un grauzdētiem
lazdu riekstiem; «Sniega bumbas» zaļumos ar dzeltenajiem
puķkāpostiem, ķirbju sēklām un shallot (šalotes) sīpolu; «Sniega
bumbas» tomātos ar zaļumiem un ķirbju/cidoniju biezeni;
«Trikantālers» ar ledus salātiem, aveņu tomātiem un apelsīnu
majonēzi; «Trikantālers» ar zemeņu tartaru un upeņu balsamico
krēmu; «Trikantālers» ar amoliņu un ar rupjmaizes grauzdiņiem,
mazsālītu gurķi un zaļumu aioli.

Foto: Ivars Veiliņš