7.3 °C, 3.3 m/s, 94.3 %

Pilsētā

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsPilsētāFrancijas vēstniecības padomniekam gatavo Amatu vidusskolas audzēkņi
Francijas vēstniecības padomniekam gatavo Amatu vidusskolas audzēkņi
15/02/2008

Piektdien, 15.februārī, Jelgavā vizītē ieradās Francijas vēstniecības padomnieks sadarbības un kultūras jautājumos Žans – Luijs Lepretrs. Amatu vidusskolā pirmā kursa pavāri arī francūža Bruno Šaperona vadībā pusdienās bija pagatavojuši laša tartaru, šokolādes uzpūteni un citus gardus pārsteigumus.

Daiga Laukšteina

Piektdien, 15.februārī, Jelgavā vizītē ieradās Francijas
vēstniecības padomnieks sadarbības un kultūras jautājumos Žans –
Luijs Lepretrs. Amatu vidusskolā pirmā kursa pavāri arī francūža
Bruno Šaperona vadībā pusdienās bija pagatavojuši laša tartaru,
šokolādes uzpūteni un citus gardus pārsteigumus.

Pirms Amatu vidusskolas apmeklējuma Lepretra kungam bija vēl
citi pieturas punkti. Vispirms tikšanās ar domes priekšsēdētāju
Andri Rāviņu. Jelgavas pašvaldības preses sekretāre Līga Klismeta
informē, ka Ž.L.Lepretrs savā iepriekšējā darbībā bija saistīts ar
Francijas Centra reģionu Kultūras pārvaldi, tāpēc jautājumi, ko
sarunā ar A.Rāviņu skāra vēstnieks, pārsvarā bija saistīti ar
kultūru un izglītību. Francijas vēstniecība un Francijas Kultūras
centrs vēlas atbalstīt aktivitātes, kas notiek Latvijas pašvaldībās
ārpus Rīgas un ir saistītas ar kultūras un izglītības
projektiem.

Piemēram, jau aprīlī Jelgavas Valsts ģimnāziju apmeklēs
Rueil-Malmaisonas Rišeljē liceja skolēnu un skolotāju grupa, bet uz
Jelgavas pilsētas svētkiem ieradīsies Jelgavas sadraudzības
pilsētas Rueil-Malmaisonas delegācija, lai kopīgi atzīmētu Jelgavas
pils 270. gadadienas ieskaņu.

Pēc tam viesis apmeklēja Jelgavas pili, kur viņu uzņēma LLU
prorektors Arnis Mugurēvičs.

Amatu vidusskolā jau kopš otrdienas kārtējā darba sesijā no
Rueil-Malmaisonas ieradies franču uzņēmējs Bruno Šaperons, kurš
ikreiz atklāj kādu pavārmākslas noslēpumu mūsu izglītības iestādes
pavāru un konditoru grupu audzēkņiem. Ž.L.Lepretrs izrādīja
interesi par Amatu vidusskolas mācību programmu un jauniešu darba
gaitām pēc mācību iestādes absolvēšanas. Kad jautājām B.Šaperonam,
ko viņš kopā ar skolēniem pagatavojis, francūzis smaidot atteica,
ka tas ir pārsteigums, taču vēlāk gan atklāja, ka ēdienkartē
iekļauts gaļas iesmiņš ar kartupeļu biezeni, vistas fileja ar
puravu ievārījumu un kartupeļu bumbiņām, kā arī laša tartars un
pipari ar cukuru un sāli. Savukārt desertā – šokolādes uzpūtenis,
terīne ar avenēm, franču pankūka un mūsu pašu «austiņai» līdzīga
smalkmaizīte, ko francūzis sauc par palmu.

Vizītes noslēgumā padomnieks devās uz Ģ.Eliasa Jelgavas Vēstures
un mākslas muzeju uz sarunu ar muzeja direktori Gitu Grasi.