LLU Valdekas pilī piektdien piešķīra Gada balvas konkursa «Uzņēmējs nākotnei 2017» laureātiem. Klātesot universitātes mācībspēkiem, zinātniekiem un vadībai, tika godināti astoņi uzņēmēji, kuri 2017. gadā, sadarbojoties ar LLU, snieguši būtisku ieguldījumu zinātnē vai atbalstījuši studiju procesu.
1. martā pulksten 17 Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā notiks Latvijas Bankas un «Latvijas Avīzes» rīkota tikšanās ar Latvijas Bankas padomes locekli Edvardu Kušneru un valdes locekli Hariju Ozolu diskusiju ciklā «Reģionu sarunas par labklājību».
Izmantojot redzes un kustību traucējumu simulatorus, vairākiem ražošanas uzņēmumiem bija iespēja notestēt, vai viņu produkti ir pieejami cilvēkiem ar redzes un kustību traucējumiem. «Ja pudelīšu produkta atvēršana un lietošana nesagādāja grūtības, jo pudelītes aprīkotas ar dozatoru, tad vājredzīgie klienti uz iepakojuma minēto informāciju varētu saskatīt ar grūtībām. Tā ir viela pārdomām, un esam nonākuši pie atziņas, ka situāciju varētu labot, uz iepakojuma informāciju nodrošinot arī Braila rakstā,» atzīst kosmētikas ražotāja «Anne export» pārstāve Latvijā Liene Veismane.
Pārtikas ražošanas uzņēmums «HKScan Latvia» Jelgavā ieguldījis 300 000 eiro jaunā pelmeņu ražošanas līnijā. «Tas ir nozīmīgs brīdis, jo uzņēmumā, kas ražo pārtiku, ieguldītas diezgan lielas investīcijas. Pelmeņi iegūst arvien lielāku pircēju interesi, tāpēc svarīgi, lai jaunie produkti būtu patīkami, smeķīgi un pa kabatai,» šodien, svinīgi atklājot jauno līniju, norādīja zemkopības ministrs Jānis Dūklavs. Savukārt Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš uzsvēra, ka pilsētā attīstās gan esošie, gan ienāk jauni pārtikas ražošanas uzņēmumi, kas domā par jaunām tehnoloģijām.
Vairāki ražošanas uzņēmumi meklē darbiniekus vadības un pārdošanas komandā, liecina aktuālais Nodarbinātības valsts aģentūras vakanču apkopojums. Šādas vakances ir, piemēram, būvmateriālu ražotnē, šokolādes rūpnīcā, bezpilota lidaparātu ražotnē, koka paneļu māju ražotnē.
6. martā Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā notiks divi bezmaksas semināri par aktuālo nodokļu jautājumos. Viens seminārs būs fiziskām personām, kas reģistrējušas saimniecisko darbību, bet otrs – par pārskatu un deklarāciju iesniegšanu elektroniskās deklarēšanas sistēmā EDS.
Ceturtdien, 22. februārī, pulksten 16 Jelgavas Jauniešu centrā, Skolotāju ielā 8, notiks projekta «Mentorings jauniešu uzņēmējdarbības atbalstam, BONUS LT–LV» meistarklase «Bizness var būt vienkāršs», kuru vadīs uzņēmēja, starptautisku izglītības projektu vadītāja Aija Vanaga. Meistarklases dalībnieki būs aicināti iesaistīties arī jaunu biznesa ideju ģenerēšanā, meklējot risinājumus citu uzņēmumu ražošanas materiālu pārpalikumu izmantošanai, informē Sabiedrības integrācijas pārvaldes jaunatnes lietu speciāliste Jeļena Grīsle.
«Plānojam uzlabot Jelgavas tēlu tūristiem un sakārtot gadiem pamesto vietu,» par teritoriju Lielajā ielā 6A teic SIA «Kulk» valdes priekšsēdētāja Eva Melbārde, uzsverot, ka šogad plānots manāmi paplašināt restorāna «Plate» vasaras dārza teritoriju.
Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrs sadarbībā ar Jelgavas reģionālo Tūrisma centru (JRTC) no marta piedāvās kursus gidiem. «Ekskursijas pa Jelgavu ar gidu kļūst arvien pieprasītākas, tāpēc priecāsimies par jauniem gidiem ar svaigu redzējumu un labām svešvalodu zināšanām,» norāda JRTC vadītāja Anda Iljina, piebilstot, ka pieprasījums Jelgavā ir, piemēram, pēc ekskursijām lietuviešu valodā, bet no gidiem šobrīd šāda piedāvājuma nav.
Jau vairākus gadus daudzbērnu ģimenēm valstī pieejama Latvijas Goda ģimenes apliecība jeb «3+ Ģimenes karte», kura nodrošina atlaides dažādiem pakalpojumiem un produktiem. Lai gan lielākoties programmā tiek piedāvātas atlaides pakalpojumiem un pasākumiem, tajā iesaistījušies arī trīs Jelgavas ražošanas uzņēmumi.
No 21. līdz 23. februārim Jelgavas tehnikumā Pulkveža Oskara Kalpaka ielā 37 notiks 2. Starptautiskais mašīnbūves un metālapstrādes biznesa forums, kas pulcēs vadošos nozares profesionāļus, uzņēmējus un sadarbības partnerus no dažādām valstīm.
Aktualizētajā Nodarbinātības valsts aģentūras vakanču apkopojumā pieaudzis brīvo darba vietu skaits ēdināšanas uzņēmumos – šobrīd pilsētā ir pieprasījums pēc šefpavāriem, pavāriem, konditoriem un palīgiem virtuvē.