1.6 °C, 3.3 m/s, 93.4 %

Pilsētā

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsPilsētāDots starts jaunai «Garšas tūrei Jelgavā»
Dots starts jaunai «Garšas tūrei Jelgavā»
02/02/2015

No 1. februāra līdz 31. maijam Jelgavā norisināsies akcija «Garšas tūre Jelgavā». Tās laikā interesenti aicināti doties īpašā pastaigu maršrutā pa Jelgavu, kura laikā ikvienam ir iespēja iepazīt ievērojamākās vietas un nobaudīt pilsētas īpašo piedāvājumu – pamatēdienu «Hercoga bura», desertu «Šarlotes skūpsts» un atspirdzinošo dzērienu «Jelgavas bellini». Pastaigas maršruta noslēgumā iespējams saņemt Jelgavas gardēža suvenīru – uzņēmumā «Keramika LV» izgatavotu fondī trauku ar Jelgavas simboliku.

Ritma Gaidamoviča

No 1. februāra līdz 31. maijam Jelgavā
norisināsies akcija «Garšas tūre Jelgavā». Tās laikā interesenti
aicināti doties īpašā pastaigu maršrutā pa Jelgavu, kura laikā
ikvienam ir iespēja iepazīt ievērojamākās vietas un nobaudīt
pilsētas īpašo piedāvājumu – pamatēdienu «Hercoga bura», desertu
«Šarlotes skūpsts» un atspirdzinošo dzērienu «Jelgavas bellini».
Pastaigas maršruta noslēgumā iespējams saņemt Jelgavas gardēža
suvenīru – uzņēmumā «Keramika LV» izgatavotu fondī trauku ar
Jelgavas simboliku.

Jāatzīmē, ka akcija «Garšas tūre Jelgavā»
pagājušajā gadā uzvarēja Latvijas Tūrisma attīstības valsts
aģentūras rīkotajā konkursā «Veiksmīgākais jaunais tūrisma
produkts».

Jelgavas reģionālais Tūrisma centrs informē –
lai piedalītos akcijā, jāsaņem akcijas buklets un jāsakrāj
zīmodziņi, nogaršojot Jelgavas īpašos ēdienus trīs dažādās vietās:
ģimenes restorānā «Hercogs» vai picorānā «Tami-Tami» akcijas
dalībnieki aicināti baudīt pamatēdienu «Hercoga bura», bistro
«Silva» piedāvā desertu «Šarlotes skūpsts», savukārt krodziņā
«Istaba» jānogaršo atspirdzinošais dzēriens «Jelgavas bellini».

«Hercoga bura» ir pamatēdiens, kas gatavots no
īpaši marinētas un krāsnī ceptas cūkgaļas, kuru pasniedz ar
karamelizētiem skābētiem kāpostiem, dažādiem ceptiem dārzeņiem un
saknēm, brūkleņu biezeni un mārrutkiem. Deserts «Šarlotes skūpsts»
ir olu-biezpiena krēma un divu veidu sulas želejas uzputeņu
kārtojums ar augļu-ogu biezeņa mērci. Atspirdzinošā dzēriena
«Jelgavas bellini» viena no galvenajām sastāvdaļām ir smiltsērkšķu
sula, kas arī izmantota, gatavojot pamatēdienu un desertu.

Jelgavas īpašie ēdieni pilsētas ēdināšanas
uzņēmumu ēdienkartēs iekļauti no 2012. gada februāra. Tie tapuši,
sadarbojoties Jelgavas pilsētas pašvaldībai, Jelgavas Amatu
vidusskolai un Jelgavas uzņēmējiem.

Akcijas bukletus iespējams saņemt Jelgavas
reģionālajā Tūrisma centrā (Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas
tornī) un akcijā iesaistītajos ēdināšanas uzņēmumos.

Sīkāku informāciju par akciju iespējams saņemt
Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas tornī (tālrunis 63005447) vai
mājas lapā www.visit.jelgava.lv.