Līgo svētku galda neatņemama sastāvdaļa visnotaļ ir siers, ko pieņemts uzskatīt par īsti latvisku produktu. Centrālā statistikas pārvalde (CSP) pirms Līgo svētkiem apkopojusi dažus interesantus faktus par sieru, tā ražošanu un patēriņu Latvijā.
CSP salīdzinājusi 2006. gada datus ar 2016. vai 2017. gada pieejamajiem skaitļiem. Izrādās, ka siera ražošanas apjomi desmit gadu laikā ir pieauguši par 6 tūkstošiem tonnu. Sieru 2016. gadā Latvijā ražoja 51 uzņēmums un siera ražošanā iesaistīti vairāk nekā 3000 cilvēku. Krietni augusi vidējā cena veikalā par kilogramu sieru – no 4,68 eiro 2006. gadā līdz 7,84 eiro 2017. gadā.
Foto: www.mk.gov.lv