18.6 °C, 1.8 m/s, 72.2 %

Izglītība

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsIzglītībaAmatu vidusskolas audzēkņi šodien cīnīsies par «Latvijas Pavārzellis 2011» titulu
Amatu vidusskolas audzēkņi šodien cīnīsies par «Latvijas Pavārzellis 2011» titulu
08/09/2011

Līdz 10. septembrim starptautiskajā izstāžu centrā «Ķīpsala» norisināsies plašākā pārtikas nozares izstāde Baltijas valstīs «Riga Food 2011». Uz to šodien, 8. septembrī, dodas arī Jelgavas Amatu vidusskolas audzēkņi – divi piedalīsies «Pavāra kluba» organizētajā konkursā «Latvijas Pavārzellis 2011», bet grupa topošo pavāru, konditoru un pavāra palīgu dosies mācību ekskursijā.  

Ritma Gaidamoviča

Līdz 10. septembrim
starptautiskajā izstāžu centrā «Ķīpsala» norisināsies plašākā
pārtikas nozares izstāde Baltijas valstīs «Riga Food 2011». Uz to
šodien, 8. septembrī, dodas arī Jelgavas Amatu vidusskolas audzēkņi
– divi piedalīsies «Pavāra kluba» organizētajā konkursā «Latvijas
Pavārzellis 2011», bet grupa topošo pavāru, konditoru un pavāra
palīgu dosies mācību ekskursijā.

Amatu vidusskolas direktore Edīte Bišere
stāsta, ka konkursā piedalīsies skolas audzēkne Alīna Vaļejeva,
kura jau pusgadu strādā restorānā «La tour de Marie», kas atrodas
Svētās Trīsvienības baznīcas tornī. Viņai palīdzēs skolas biedrs
Raivo Ločmelis, un kopā ar audzēkņiem uz konkursu dosies arī
pasniedzēja Ligita Ziemele. «Piedalīties šajā konkursā ir Alīnas
ideja. Viņa iesniedza savus darbus un, izturot lielu konkursu, ir
viena no astoņiem pavāriem, kuri piedalīsies šajā konkursā,» stāsta
skolas direktore. Alīnai jau iepriekš, lai pretendētu uz
piedalīšanos konkursā, bija jāizstrādā mājas darbs – jāpagatavo
ēdieni un jānoformē tie. Izvērtējot audzēknes sniegumu, konkursa
organizatori Alīnai deva «zaļo gaismu». «Alīnas uzdevums būs,
izmantojot Latvijā audzētus un ražotus produktus, pagatavot zupu un
otro ēdienu. Pamata produkti – kartupeļi, vista un āboli. Alīna
gatavos kartupeļu zupu ar sēnēm un vistu ar eksotisko mērci,»
stāsta Alīnas skolotāja L.Ziemele. E.Bišere piebilst, ka uz «Riga
Food 2011» atbalstīt konkursantus un apskatīt izstādi, aplūkojot
jaunākās tendences pārtikas jomā, dosies arī topošie pavāri,
konditori un pavāra palīgi.

Starptautiskā izstāžu rīkotājsabiedrība
«BT 1» informē, ka šogad izstādē dalību pieteikuši 578 uzņēmumi no
40 valstīm – gan uzņēmumi, kas «Riga Food» piedalās gadu no gada,
gan kompānijas, kas sevi izstādē prezentēs pirmo reizi. Izstādē būs
12 valstu kopstendi. Jāpiebilst, ka izstādi papildina plaša
pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma. Sīkāk ar
izstādes programmu var iepazīties mājas lapā www.bt1.lv.

Izstādes darba laiks – 8. un 9.
septembrī no pulksten 10 līdz 19, bet 10. septembrī no pulksten 10
līdz 17.

Foto: Ivars Veiliņš