Šodien Jelgavas Amatu vidusskola atzīmēja divu projektu veiksmīgu noslēgšanos – to gaitā nosiltināta skolas ēka Akadēmijas ielā, izremontēti vairāki mācību kabineti, iegādāts mūsdienīgs aprīkojums metālapstrādes un pārtikas tehnoloģiju programmās. «Paldies skolas kolektīvam, no kura nāca ideja un vēlme dzīvot citādākās, labākās, telpās, un visiem tiem cilvēkiem, kas palīdzēja ieceres realizēt,» tā Amatu vidusskolas direktore Edīte Bišere.
Ilze Knusle-Jankevica
Jelgavas Amatu vidusskolā realizēti divi vērienīgi projekti – Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētais projekts par mācību infrastruktūras uzlabošanu un modernizēšanu un Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta atbalstīts energoefektivitātes paaugstināšanas projekts.
Viens no lielākajiem ieguvumiem, ar ko skola lepojas, ir miltu un maizes izstrādājumu degustāciju zāle, kura tā pa īstam tiks izmantota tikai no jaunā mācību gada, kad skolā sāks īstenot viesmīļu mācību programmu. Kā norāda skolas direktore, šajā zālē audzēkņi apgūs galda kultūras prasmes.
Par paveikto priecājas ne tikai skolas kolektīvs un audzēkņi, arī pašvaldība un valsts lepojas, ka Latvijā ir par vienu sakārtotu profesionālās izglītības iestādi vairāk. «Laikā, kad valstī līdzekļi ir ierobežoti, ir ļoti svarīgi izmantot ES finansējumu, apgūt to mērķtiecīgi un efektīvi, un iesāktos projektus pabeigt. Ne tikai Jelgavas pilsēta, bet arī valsts var lepoties ar šo skolu,» tā Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāve Ina Vārna. Savukārt pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš uzsver: būtiskākais ir nevis tas, kāda skola izskatās no ārpuses un iekšpuses, bet gan tas, kādi šīs skolas absolventi aizies dzīvē un darba tirgū. Pašvaldība un izglītības jomas speciālisti ir vienisprātis: modernais aprīkojums ļaus būtiski uzlabot profesionālās izglītības kvalitāti.
Foto: Ivars Veiliņš