4.3 °C, 1.2 m/s, 94.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiZiemas piedāvājums gardēžiem
Ziemas piedāvājums gardēžiem
03/12/2015

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs sadarbībā ar ēdināšanas uzņēmumiem ziemas sezonā ir sagādājis īpašu piedāvājumu gardēžiem- „Izgaršo vietējo!”. Katrs no ēdieniem, kas atrodams piedāvājumā, ir izstrādāts īpaši šai sezonai, un to pamatā ir produkti, kas audzēti un iegūti no vietējiem ražotājiem un saimniecībām Zemgales reģionā. Ikviens ir aicināts novērtēt šīs sezonas īpašo ēdienu garšas nianses, apmeklējot kādu no astoņiem ēdināšanas uzņēmumiem.

Klikšķināt, lai atvērtu

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs sadarbībā ar Jelgavas un Jelgavas novada ēdināšanas uzņēmumiem ziemas sezonā ir sagādājis īpašu piedāvājumu gardēžiem- „Izgaršo vietējo!”. Katrs no ēdieniem, kas atrodams piedāvājumā, ir izstrādāts īpaši šai sezonai, un to pamatā ir produkti, kas audzēti un iegūti no vietējiem ražotājiem un saimniecībām Zemgales reģionā. Ikviens ir aicināts novērtēt šīs sezonas īpašo ēdienu garšas nianses, apmeklējot kādu no astoņiem ēdināšanas uzņēmumiem.
 
Piedāvājuma “Izgaršo vietējo!” ietvaros ir radīti vairāki jauni ēdieni, ko nobaudīt iespējams no 1.decembra līdz 29.februārim. Savai gaumei atbilstošu ēdienu atradīs ikviens gardēdis. Īpašajās ziemas ēdienkartēs ir iekļauti salāti, otrie ēdieni, saldie un dzērieni. Šajā sezonā aicinām nobaudīt: brieža gaļas sautējumu ar sēnēm un kaltētām dzērvenēm, ķirbja biezzupu ar bekonu, jēra karē ar dārzeņu simfoniju, biešu krēmzupu ar kazas sieru un dārzeņu brušetām, cūkas pavēderi ar medus glazūru, dārzeņu čipsiem un melleņu mērci, asinsdesu ar kartupeļu pankūkām, skābo krējumu un brūkleņu ievārījumu, šokolādes desu ar grauzdētām ķirbju sēklām un kaltētām dzērvenēm, silto ābolu-aprikožu kūku, pasniegtu ar vaniļas mērci un saldējuma bumbiņu. Ziemas sezonas gardumus var nogaršot sešos ēdināšanas uzņēmumos Jelgavas pilsētā – restorānā “La Tour de Marie” (Akadēmijas iela 1), bistro “Silva” (Driksas iela 7/9), tējas namiņā “Silva” (Pilssalas iela 2A), picorānā “Tami Tami” (Lielā iela 19A), ģimenes restorānā “Hercogs” (Kr. Barona iela 3), krodziņā “Istaba” (J.Čakstes bulvāris 7). Akcijā iesaistās arī kafejnīca “Zemnieka cienasts” (Jaunsvirlaukas pagasts) un viesu nams “Pūteļkrogs” (Zaļenieku pagasts).
 
Ēdienos izmantotais produktu, dārzeņu un augļu piedāvājums ir iegūts no Zemgales reģiona vietējiem ražotājiem, mājražotājiem un saimniecībām – ZS “Vanadziņi”, briežu dārzs “Rudiņi”, gaļas pārstrādes uzņēmums “Nākotne”. ZS “Lejnieki eko”, AS “Dobeles dzirnavnieks”, ZS “Bētras”, “Līgas medus”, Zemgales ķirbju audzētāji, ZS “Rūķīšu tēja”, SIA  “Dienvidi plus”, ZS “Kalna Jurģēni”, ZS “Dambrati”, SIA „Elite plus”, AS “Latvijas piens”, SIA “Paplate nr 1”, siera ražotne “Mālkalnu siers”, ZS “Kaspari”, maizes ceptuve “Svētes maize”, ZS “Vainadziņi”, ZS “Lielvildavas”, AS “Tukuma piens”, SIA “Viesu Līči”, SIA “Pūteļi”.
 
Vairāk informācijas par īpašajiem ēdieniem un atpūtas iespējām Jelgavas apkārtnē uzziniet mājas lapā www.visit.jelgava.lv vai augstāk minētajos ēdināšanas uzņēmumos.

 
Informācija sagatavota
Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā