21.8 °C, 1.6 m/s, 58.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiVēl nedēļu var atklāt pašmāju garšas noslēpumus
Vēl nedēļu var atklāt pašmāju garšas noslēpumus
11/01/2014

Vēl līdz 18.janvārim ikviens ir aicināts sešos ēdināšanas uzņēmumos nobaudīt rudens/ziemas izlases ēdienus, kuru pagatavošanā prasmīgi izmantoti vietējo ražotāju un mājražotāju labumi.

Foto: Ivars Veiliņš

Vēl līdz 18.janvārim ikviens ir aicināts sešos ēdināšanas uzņēmumos nobaudīt rudens/ziemas izlases ēdienus, kuru pagatavošanā prasmīgi izmantoti vietējo ražotāju un mājražotāju labumi.

Pašmāju garšas noslēpumus ir iespējams baudīt četros ēdināšanas uzņēmumos Jelgavas pilsētā – restorānā „La Tour de Marie” (Akadēmijas iela 1), bistro „Silva” (Driksas iela 7/9), muzikālajā bārā – restorānā „Plate” (Lielā iela 6) un restorānā – picērijā „Tomato pica” (Driksas iela 4), kā arī divos Jelgavas novada ēdināšanas uzņēmumos – kafejnīcā „Zemnieku cienasts” (Jaunsvirlaukas pagasts) un mednieku krogā „Aitiņlauvas” (Valgundes pagasts).

Pašmāju garšas noslēpumu rudens/ziemas izlases ēdienkartē ir iekļauti ēdieni, kuru pagatavošanā izmantota galoveja šķirnes liellopa gaļa un jēra gaļa no SIA „Elite Plus”, maizes ceptuves „Svētes maize” ražotā produkcija, zemnieku saimniecībā „Strautiņi” iegūtie medījumi, kā arī strausu gaļa no strausu fermas „Mazzariņi”, kas atrodas Nākotnē un ir iekļauta arī Jelgavas novada tūrisma piedāvājumā kā apskates saimniecība. Savukārt kazas siers, kas izmantots dažādos salātos, ražots no kazas piena, kas iegūts Ozolnieku novadā esošajā tūrisma objektā – kazu saimniecībā „Līcīši”. Noteikti izgaršojiet medu, kas izmantots vairākos ēdienos un iegūts saimniecībā „Līgas medus”, kas atrodas Muceniekos (Jelgavas novadā). Ar patīkamu garšu noteikti pārsteigs mūsmājas saldējums, kas gatavots „AitiņLauvās”. Daudzveidīgais dārzeņu un augļu klāsts ir no vairākām saimniecībām – „Līči”, „Lejnieki eko”, „Lauras”, „Dambrati”, „Kalnu Jurģēni” un Jelgavas Tirgus, bet plānajās pankūkās izmantotais piens no zemnieku saimniecības „Vilki”.

Pašmājas garšas noslēpumu galvenais mērķis ir parādīt, ka gardus un interesantus ēdienus var pagatavot arī no vietējiem produktiem, kas iegūti tepat.

Galerijā uzzini vairāk par ēdināšanas uzņēmumu ēdienkartē iekļautajiem rudens/ziemas izlases ēdieniem.

Informāciju sagatavoja
Jelgavas reģionālais tūrisma centrs