Jelgavas reģionālais tūrisma centrs sadarbībā ar ēdināšanas uzņēmumiem arī šajā vasaras sezonā gardēžiem ir sagādājis īpašu piedāvājumu „Izgaršo vietējo!”. No 27.maija līdz 30.septembrim deviņos ēdināšanas uzņēmumos var nobaudīt ēdienus, ko raksturo vasarīgi vieglas un izsmalcinātas garšu kombinācijas, bet ēdienu pagatavošanā tiek izmantoti sezonāli produkti un izejvielas no vietējiem mājražotājiem un saimniecībām.
Ēdienos izmantotais produktu, dārzeņu un augļu piedāvājums ir iegūts no astoņiem mājražotājiem un saimniecībām – strausu gaļa no strausu fermas “Mazzariņi”, plūškoka ogu un augļu sulas un sīrupi no Blankenfeldes muižas, piparmētras no Lolitas Duges saimniecības, “Mālkalnu siers” no z/s “Blūdži”, svaigas un kūpinātas gaļas produkcija no “Iecēnu delikateses”, stores no audzētavas “Grantiņi”, dārzeņi un augļi no z/s “Pūteļi”, cepumi un maize no lauku sētas “Caunītes”. Iepriekš piesakoties, ceļotājiem ir iespējams paviesoties saimniecībās un iepazīt to piedāvājumu un produkciju. Piedāvājums “Izgaršo vietējo!” ir lielisks veids, kā novērtēt vasaras sezonas ēdienu garšas nianses un iepazīt Jelgavas pilsētu un tās apkārtni. Piedāvājumā iekļautos īpašos ēdienus var nobaudīt no 27.maija līdz 30.septembrim. Vairāk informācijas par īpašo sezonas piedāvājumu un atpūtas iespējām Jelgavas apkārtnē uzziniet mājas lapā www.visit.jelgava.lv.
Informācija sagatavota Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā