Pirmdien, 5.decembrī, Jelgavas pilsētas ēdināšanas uzņēmumu pavāri tiek aicināti piedalīties praktiskajā seminārā, lai apgūtu īpašo Jelgavas ēdienu – Hercoga bura un Šarlotes skūpsts – gatavošanu. Meistarklase notiks Jelgavas Amatu vidusskolas jaunajā Ēdienu laboratorijā un to vadīs ēdienu izstrādātājas – Amatu vidusskolas pavāru specialitātes skolotājas Aina Tāluma un Ligita Ziemele.
Ieinteresēto uzņēmumi pārstāvji meistarklasei aicināti pieteikties Jelgavas pilsētas pašvaldībā pa tālruni 63005558. Vietu skaits ir ierobežots.
Hercoga bura ir pamatēdiens, kas gatavots no Zemgalē audzētas cūkas šķiņķa un karamelizētiem skābētiem kāpostiem. Kā piedevas tiek pasniegti dažādi dārzeņi, brūklenes, smiltsērkšķi, kadiķu ogas, kā arī āboli un ābolu sulas no Bramberģes muižas. Savukārt deserta Šarlotes skūpsts noslēpums ir dzintarogu sula un kāds īpašs mīlestības eliksīrs.
Saistītie raksti: Jelgava piedāvā Hercoga buru un Šarlotes skūpstu
Informācija sagatavota Jelgavas pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību sektorā