Pirmdien, 23.janvārī, pulksten 13 Jelgavas pilsētas ēdināšanas uzņēmumu pavāri tiek aicināti piedalīties praktiskajā seminārā, lai apgūtu īpašā Jelgavas deserta – Šarlotes skūpsta – gatavošanu. Meistarklase notiks Jelgavas Amatu vidusskolas Ēdienu laboratorijā un to vadīs ēdienu izstrādātājas – Amatu vidusskolas pavāru specialitātes skolotājas Aina Tāluma un Ligita Ziemele.
Ieinteresēto uzņēmumi pārstāvji vēl var pieteikties meistarklasei Jelgavas pilsētas pašvaldībā pa tālruni 63005558. Vietu skaits ir ierobežots.
Šarlotes skūpsts ir biezpiena krēma un divu veidu sulas uzputeņu kārtojums, kurā deserta maigā garša tiek atsvaidzināta ar ābolu biezeņa un smiltsērkšķu sulas mērci. Desertu dekorē ar svaigām ogām.
Decembra sākumā Ēdienu laboratorijā notika seminārs, kurā divdesmit divi pilsētas ēdināšanas uzņēmumu vadītāji un pavāri degustēja īpašos Jelgavas ēdienus – Hercoga buru un Šarlotes skūpstu. Pēc ēdienu nobaudīšanas speciālisti izteica savu viedokli un atzina, ka pēc recepšu aprobēšanas labprāt iekļautu tos savu uzņēmumu ēdienkartē. Speciālisti atzinīgi novērtēja to, ka Hercoga bura ir gatavota no vietējiem produktiem izmantojot klasiskus gatavošanas paņēmienus, kas bija pazīstamas hercoga Jēkaba valdīšanas laikā. Savukārt Šarlotes skūpsta garša tika novērtēta kā izcila.
Informācija sagatavota Jelgavas pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību sektorā