17.9 °C, 1.9 m/s, 92.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavas īpašo ēdienu gatavošanai pieteikušies vairāk kā divdesmit speciālisti
Jelgavas īpašo ēdienu gatavošanai pieteikušies vairāk kā divdesmit speciālisti
03/12/2011

Foto: Ivars Veiliņš

Pirmdien, 5.decembrī, Jelgavas amatu vidusskolas jaunatklātajā Ēdienu laboratorijā notiks meistarklase, kurā vairāk kā divdesmit speciālisti apgūs īpašo Jelgavas ēdienu – Hercoga bura un Šarlotes skūpsts – gatavošanu. Praktisko semināru vadīs ēdienu izstrādātājas – Amatu vidusskolas pavāru specialitātes skolotājas Aina Tāluma un Ligita Ziemele.  
 
Jelgavas sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu pārstāvji ir izrādījuši lielu interesi par meistarklasi un seminārā plāno piedalīties četrpadsmit uzņēmumu speciālisti. Taču, ja kāds uzņēmums vēl nav pieteicies, bet ir šāda vēlme, aicinām zvanīt Jelgavas pilsētas pašvaldībā pa tālruni 63005558.
 
Hercoga bura ir pamatēdiens, kas gatavots no Zemgalē audzētas cūkas šķiņķa un karamelizētiem skābētiem kāpostiem. Kā piedevas tiek pasniegti dažādi dārzeņi, brūklenes, smiltsērkšķi, kadiķu ogas, kā arī  āboli un ābolu sulas no Bramberģes muižas. Savukārt deserta  Šarlotes skūpsts  noslēpums ir dzintarogu sula un kāds īpašs mīlestības eliksīrs.

Saistītie raksti: Meistarklasē mācīs gatavot Jelgavas ēdienus

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā