15.8 °C, 2.1 m/s, 91.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaJelgavā tiek atzīmētas Francijas dienas
Jelgavā tiek atzīmētas Francijas dienas
20/07/2017

Atzīmējot Jelgavas pilsētas un tās sadraudzības pilsētas Francijā Rueil-Malmezonas sadarbības desmitgadi, Jelgavā norisinās fotogrāfiju un zīmējumu izstāde, bet pilsētas ēdināšanas uzņēmumos ir iespējams baudīt Francijas ēdienus.

No 17. līdz 23.jūlijam Jelgavā tiek atzīmētas Francijas dienas, izceļot faktu, ka šogad aprit 10 gadi, kopš abu pilsētu Jelgavas un Rueil-Malmezonas sadraudzības. Jelgavas sadarbība ar Rueil-Malmezon aizsākās 2005. gadā Francijā, festivāla “Pārsteidzošā Latvija” laikā, bet ciešākas saites starp pilsētām izveidojās festivāla “Francijas pavasaris” ietvaros. 2007.gada vasarā tika parakstīts Jelgavas un Rueil-Malmezonas sadraudzības līgums, sniedzot saviem iedzīvotājiem iespēju padziļināti iepazīt abu valstu kultūru, nostiprināt draudzību un attīstīt sadarbību dažādās jomās. Šobrīd Jelgava un Rueil-Malmezona cieši sadarbojas profesionālās un interešu izglītības jomā un sadarbība ir ievērojams ieguvums abām pilsētām.

 

Francijas dienu laikā Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī var apskatīt Rueil-Malmezonas pilsētas skatu fotogrāfiju izstādi, kā arī Jelgavas Mākslas skolas skolēnu zīmējumus, kuri tapuši, iedvesmojoties no Francijas pilsētas skatiem.

 

Visas nedēļas garumā Jelgavas ēdināšanas uzņēmumi piedāvā iepazīt Francijas virtuvi un nobaudīt īpašo Francijas ēdienkartes piedāvājumu. Francijas garšu var baudīt šādos ēdināšanas uzņēmumos:

 

Tējas namiņš “Silva”

  • Nīcas salāti (Salade Niçoise)
  • Gardi eklēri

 

Restorāns “Pilsētas elpa”

  • Gaileņu žuljēns
  • Franču sīpolzupa
  • Teļa medaljoni pasniegti ar pastinaka biezeni un sarkano ogu demi glace mērci
  • Creme Brule pasniegts ar zemeņu sorbertu

 

Ģimenes restorāns “Hercogs”

  • Franču sīpolzupa ar ceptu Briosh maizīti
  • Pizas salāti
  • Caserolle (zivs sacepums)
  • Gordon Blue (Pildīta vistas fileja ar proshutto, zilo sieru, Emental sieru) ar dārzeņiem un dijon mērci
  • Chokalete de trio – baltās šokolādes fondāns, tumšās šokolādes un ruma saldējums, piena šokolādes ganaš ar lazdu riekstiem

Foto: Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

 

 

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē