No 20. augusta līdz 1. oktobrim Jelgavā notiks akcija „Garšas tūre Jelgavā”. Akcijas ietvaros ir izstrādāts īpašs pastaigu maršruts Jelgavas pilsētas iepazīšanai, kura laikā ikvienam ir iespēja gan iepazīt Jelgavas pilsētas tūrisma un apskates objektus, gan nobaudīt pilsētas īpašo piedāvājumu – pamatēdienu „Hercoga bura”, desertu „Šarlotes skūpsts” un atspirdzinošo dzērienu „Jelgavas bellini”.
„Hercoga bura” ir pamatēdiens, kas gatavots no īpaši marinētas un krāsnī ceptas cūkgaļas, kuru pasniedz ar karamelizētiem skābētiem kāpostiem, dažādiem ceptiem dārzeņiem un saknēm, brūkleņu biezeni un mārrutkiem. Deserts „Šarlotes skūpsts” ir olu-biezpiena krēma un divu veidu sulas želejas uzputeņu kārtojums, tā maigo garša atsvaidzina augļu-ogu biezeņa mērce. Atspirdzinošā dzēriena „Jelgavas bellini” viena no galvenajām sastāvdaļām ir smiltsērkšķu sula, kas izmantota arī gatavojot „Hercoga buru” un „Šarlotes skūpstu”. Informāciju sagatavoja Jelgavas reģionālais tūrisma centrs