22.3 °C, 3 m/s, 72.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiĒdienu laboratoriju Jelgavā atklāj ar Šarlotes skūpstu
Ēdienu laboratoriju Jelgavā atklāj ar Šarlotes skūpstu
25/11/2011

Foto: Ivars Veiliņš

Jelgavai turpmāk būs savs – īpašais ēdiens, kas tā baudītājiem atgādinās par kādreiz varenās Kurzemes hercogistes galvaspilsētas vēsturi. Piektdien, 25.novembrī, jaunatklātajā Ēdienu laboratorijā Jelgavas Amatu vidusskolā uz ēdiena pirmo „provi” tika aicināta pilsētas vadība, kā arī viesi no Itālijas un Francijas.
 
Divus jaunos ēdienus par īpašiem padara ne tikai to nosaukumi – Hercoga bura un Šarlotes skūpsts, bet arī speciāli izstrādātas receptes, ko radījušas Amatu vidusskolas pavāru specialitātes skolotājas Aina Tāluma un Ligita Ziemele ar saviem audzēkņiem.  
 
Receptes radītāji atklāj, ka Hercoga bura ir pamatēdiens, kas pamatā gatavots no Zemgalē audzētas cūkas šķiņķa un karamelizētiem skābētiem kāpostiem. Tā sastāvā ir arī dažādi dārzeņi, brūklenes, smiltsērkšķi, kadiķu ogas, kā arī  āboli un ābolu sulas no Bramberģes muižas. Savukārt deserta  Šarlotes skūpsts lielākais noslēpums ir dzintarogu sula un kāds īpašs mīlestības eliksīrs.
 
Lai Jelgavas īpašos ēdienus varētu nobaudīt gan pilsētnieki, gan viesi, 5. decembrī receptes radītāji pilsētas ēdināšanas uzņēmumu pārstāvjus aicina uz meistarklasi, lai padalītos ar Hercoga buras un Šarlotes skūpsta noslēpumiem. Ieinteresētie uzņēmumi meistarklasei aicināti pieteikties Jelgavas pilsētas pašvaldībā pa tālruni 63005558.
 
 
Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā