Jelgavas Amatu vidusskola mērķtiecīgi realizē starptautiskus sadarbības projektus. Nupat skolā uzņemtas delegācijas no Lietuvas, Igaunijas, Francijas un Itālijas, lai caur ēdienu iepazītu dažādu valstu kultūru, kā arī topošajiem pavāriem un viesmīļiem ļautu paplašināt redzesloku un apgūt jaunas iemaņas. Aizvadītas kopīgas lekcijas un meistarklases, kā arī Jelgavā sadarbībā ar Itālijas vēstniecību īstenots projekts “Caffe YOUNG ITALY” jeb svinīgas vakariņas, kuras kopā ar jauniešiem gatavoja itāļu šefpavārs Mateo Korridori.
Amatu vidusskola realizē “Nordplus” projektu “Kultūras, folkloras un tradicionālo ēdienu apguve un to saglabāšana, izmantojot digitalizācijas prasmes”, un tā gaitā aizvadītajā nedēļā skolā uzņemti audzēkņi un pedagogi no Kedaiņu Profesionālās izglītības centra Lietuvā un Olustveres Servisa un lauku ekonomikas arodskolas Igaunijā. Projekta dalībnieki, viesojoties Jelgavas Amatu vidusskolā, piedalījās latviešu tradicionālo ēdienu gatavošanas meistarklasē, kur izzināja Latvijas kulināro mantojumu. Šī projekta mērķis ir, izmantojot digitālās tehnoloģijas, kopīgi veidot platformu – digitālu recepšu grāmatu –, kurā tiek apkopotas un saglabātas latviešu un partnervalstu tradīcijas, paražas un tradicionālie ēdieni, tādējādi nodrošinot šī mantojuma saglabāšanu un nodošanu nākamajām paaudzēm. Pirmajā tikšanās reizē Jelgavā izzinātas latviešu tradīcijas. Jāpiebilst, ka ciemiņi ne tikai iepazina mūsu pilsētu, bet arī apmeklēja Rundāles pili, Jūrmalu, Rīgu, tostarp noskatījās izrādi Latvijas Nacionālajā operā un baletā.
Tāpat šī projekta dalībnieki iesaistījās Jelgavas Amatu vidusskolas un Itālijas vēstniecības Rīgā kopīgi realizētajā projektā “Caffe YOUNG ITALY”, kura mērķis ir atbalstīt un izcelt jaunos nozares speciālistus. Lai veicinātu sadarbību un pieredzes apmaiņu abu projektu ietvaros, Ģederta Eliasa Jelgavas vēstures un mākslas muzejā notika noslēguma pasākums – svinīgas vakariņas un diskusija starp Latvijas un Itālijas nozares ekspertiem. Jaunieši no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas kopā ar itāļu šefpavāru gatavoja svētku vakariņas, tādējādi apgūstot jaunas iemaņas itāļu ēdienu gatavošanā, kā arī svētku vakariņu apkalpošanā. “Itālijas vēstniecība ar Amatu vidusskolu sadarbojas jau daudzus gadus. Mēs zinām, ka šajā skolā strādā jomas profesionāļi, kas gatavi īstenot vispārdrošākās idejas. Un mēs zinām, ka viss būs visaugstākajā līmenī. Amatu vidusskolas kolektīvu raksturo atsaucība, ārkārtīgi liela ieinteresētība un kvalitāte. Tieši tāpēc, domājot par to, kur organizēt vienīgo Itālijas kultūras pasākumu ārpus Rīgas, nebija šaubu, ka Itālijas virtuves nedēļai veltītais pasākums ir jāīsteno Jelgavā,” uzsver Itālijas vēstniecības Latvijā vēstnieka asistente Ieva Baltuže, atzinīgi novērtējot, ka Amatu vidusskola vienmēr ir atvērta starptautiskajai sadarbībai. Viņa piebilst, ka arī šajā reizē iesaistīta ne tikai Latvija un Itālija, bet arī Igaunija, Lietuva un Francija.
Jāpiebilst, ka šī projekta gaitā Jelgavas Amatu vidusskola uzņēma arī ekspertus no Komo Itālijā un Nantēras Francijā. Eksperti vēroja frizieru un vizāžistu nodarbības, kā arī konsultēja jauniešus un pedagogus par jaunākajām nozares tendencēm un speciālistu sagatavošanu.