21.3 °C, 3.2 m/s, 78.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiAtklāj vasaras sezonas garšas nianses
Atklāj vasaras sezonas garšas nianses
06/05/2014

Līdz ar vasaras tūrisma sezonas sākumu ikviens ir aicināts novērtēt īpašās ēdienu garšas nianses, iesaistoties akcijā „Atklāj pašmāju garšas noslēpumus” un apmeklējot kādu no septiņiem ēdināšanas uzņēmumiem Jelgavā vai Jelgavas novadā. Akcijas galvenā ideja ir parādīt, ka gardus un interesantus vasaras sezonas ēdienus var pagatavot no produktiem, kas audzēti un iegūti no vietējiem ražotājiem, mājražotājiem un saimniecībām Zemgales reģionā.

Publicitātes foto

Līdz ar vasaras tūrisma sezonas sākumu ikviens ir aicināts novērtēt īpašās ēdienu garšas nianses, iesaistoties akcijā „Atklāj pašmāju garšas noslēpumus” un apmeklējot kādu no septiņiem ēdināšanas uzņēmumiem Jelgavā vai Jelgavas novadā. Akcijas galvenā ideja ir parādīt, ka gardus un interesantus vasaras sezonas ēdienus var pagatavot no produktiem, kas audzēti un iegūti no vietējiem ražotājiem, mājražotājiem un saimniecībām Zemgales reģionā.
 
Akcijas „Atklāj pašmāju garšas noslēpumus” ietvaros vasaras sezonas ēdienu piedāvājumus ir iespējams baudīt piecos ēdināšanas uzņēmumos Jelgavas pilsētā – restorānā „La Tour de Marie” (Akadēmijas iela 1), bistro „Silva” (Driksas iela 7/9), muzikālajā bārā – restorānā „Plate” (Lielā iela 6), ģimenes restorānā „Hercogs” (Kr. Barona iela 3) un krodziņā „Istaba” (J.Čakstes bulvāris 7), kā arī divos Jelgavas novada ēdināšanas uzņēmumos – kafejnīcā „Zemnieka cienasts” (Jaunsvirlaukas pagasts) un viesu namā „Pūteļkrogs” (Zaļenieku pagasts).

Akcijā „Atklāj pašmāju garšas noslēpumus” vasaras ēdienu izlasē ir iespējams nogaršot vairākus ēdienus, kas gatavoti gan no medījuma, gan vistas gaļas. Ēdienkartēs ir iekļauti arī kraukšķīgi un svaigi salāti, kas bagāti dažādiem zaļumiem un dārzeņiem, kartupeļu pankūkas, latviešiem tradicionālā siļķes fileja ar biezpienu, kā arī gardas un veselīgas vasarai raksturīgās zupas. Mundrumam noteikti ir vērts nobaudīt divu veidu vitaminizētos kokteiļus, bet pie kafijas vai tējas gardas būs dažādu ogu plātsmaizes, plānās pankūkas ar viršu medu, Svētes rudzu miltu groziņš ar putoto krējumu, kazas siera krēmu un sezonas ogām vai ar sezonas ogām un augļiem bagātināta Pavlova kūka.

Vasaras sezonas ēdienos izmantotais produktu, dārzeņu un augļu piedāvājums ir iegūts no Zemgales reģiona vietējiem ražotājiem, mājražotājiem un saimniecībām – „Dambrati”, „Kalnu Jurģēni”, „Alanta”, „Latvijas piens”, „Mežcīruļi”, briežu dārza „Rudiņi”, „Svētes maize”, „Lielzeltiņi”, „Līči”, „Līcīši Ltd”, „Pūteļi”, „Mazviņķi”, „Medulāji” un „Gaidas”.

Akcija „Atklāj pašmājas garšas noslēpumus” ir lielisks veids, kā novērtēt vasaras sezonas ēdienu garšas nianses un iepazīt Jelgavas pilsētu un tās apkārtni. Akcijā piedāvātos vasaras sezonas īpašos ēdienus var nobaudīt no 3.maija līdz 30.septembrim. Vairāk informācijas par akcijā piedāvātajiem īpašajiem ēdieniem un atpūtas iespējām Jelgavas apkārtnē uzziniet mājas lapā www.visit.jelgava.lv vai akcijā „Atklāj pašmāju garšas noslēpumus” iesaistītajos ēdināšanas uzņēmumos.

 
Informācija sagatavota
Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā