19.3 °C, 3.6 m/s, 71.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiAicina nogaršot pašmāju labumus
Aicina nogaršot pašmāju labumus
18/11/2013

No šī gada 18. novembra līdz 2014.gada 18.janvārim ikviens aicināts sešos ēdināšanas uzņēmumos nobaudīt rudens/ziemas izlases ēdienus, kuru pagatavošanā izmantoti vietējo ražotāju un mājražotāju labumi.

No šī gada 18. novembra līdz 2014.gada 18.janvārim ikviens aicināts sešos ēdināšanas uzņēmumos nobaudīt rudens/ziemas izlases ēdienus, kuru pagatavošanā izmantoti vietējo ražotāju un mājražotāju labumi.

Pašmāju garšas noslēpumus ir iespējams baudīt četros ēdināšanas uzņēmumos Jelgavas pilsētā – restorānā „La Tour de Marie”, Akadēmijas ielā 1, bistro „Silva”, Driksas ielā 7/9, muzikālajā bārā – restorānā „Plate”, Lielā ielā 6 un restorānā „Tomato pica”, Driksas ielā 4.

Pašmāju garšas noslēpumu rudens/ziemas izlases ēdienkartē ir iekļauti ēdieni, kuru pagatavošanā izmantota galoveja šķirnes liellopa gaļa un jēra gaļa no SIA „Elite Plus”, maizes ceptuves „Svētes maize” ražotā produkcija, zemnieku saimniecībā „Strautiņi” iegūtie medījumi, kā arī strausu gaļa no strausu fermas „Mazzariņi”, kas atrodas Nākotnē un ir iekļauta arī Jelgavas novada tūrisma piedāvājumā kā apskates saimniecība. Savukārt kazas siers, kas izmantots dažādos salātos, ražots no kazas piena, kas iegūts Ozolnieku novadā esošajā tūrisma objektā – kazu saimniecībā „Līcīši”. Noteikti izgaršojiet medu, kas izmantots vairākos ēdienos un iegūts saimniecībā „Līgas medus”, kas atrodas Muceniekos (Jelgavas novadā). Ar patīkamu garšu noteikti pārsteigs mūsmājas saldējums, kas gatavots „Aitiņlauvās”. Daudzveidīgais dārzeņu un augļu klāsts ir no vairākām saimniecībām – „Līči”, „Lejnieki eko”, „Lauras”, „Dambrati”, „Kalnu Jurģēni” un Jelgavas Tirgus, bet plānajās pankūkās izmantotais piens no zemnieku saimniecības „Vilki”.

Informāciju sagatavoja
Jelgavas reģionālais tūrisma centrs