24.8 °C, 1.1 m/s, 64.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaValsts svētku priekšvakarā pasniegti pilsētas augstākie apbalvojumi
Valsts svētku priekšvakarā pasniegti pilsētas augstākie apbalvojumi
17/11/2023

Tikai no mums ir atkarīga mūsu zemes un mūsu valsts nākotne! Viss ir pašu rokās, un jelgavnieki to labi apzinās. Tādēļ mūsu pilsēta var lepoties ar daudziem radošiem, strādīgiem cilvēkiem, kuri ar savu ieguldījumu darījuši labāku gan Jelgavu, gan arī Latviju. Šogad valsts svētku noskaņā īpaši tiek izcelti pieci cilvēki, kuriem piešķirts Jelgavas augstākais apbalvojums – “Goda zīme” vai “Goda raksts”. Tādējādi pilsēta saka paldies viņiem par neatsveramu ieguldījumu Jelgavas izglītības, veselības, drošības sistēmā un uzņēmējdarbībā.

Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš valsts svētku priekšvakarā Jelgavas kultūras namā pasniedza divas Goda zīmes un divus Goda rakstus. Goda rakstu klātienē nevarēja saņemt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka vietnieks un Ugunsdrošības uzraudzības un civilās aizsardzības nodaļas priekšnieks pulkvežleitnants Raimonds Kudlis, jo viņš šobrīd neatrodas Latvijā.

“Esmu pārliecināts, ka ikviens no mums skaidri apzinās, ka Latvija – tie esam mēs. Valsti neveido kvadrātkilometri, to veido un notur cilvēks. Mūsu gudrība ir valsts viedums. Mūsu darbīgums ir Latvijas spēks. Mūsu dedzība iestāties par savu zemi ir Latvijas mūžs. Katra valsts dzimšanas diena ir jauns gads Latvijas vēsturē. Ikreiz tas atnāk ar saviem izaicinājumiem. Taču mūsu uzdevums ir panākt, lai vakardienas pārbaudījumi kļūst par šodienas iespējām. Un tas ir pa spēkam Latvijas un Jelgavas lielākajai vērtībai – gudriem, darbīgiem un dedzīgiem cilvēkiem. Ikviens no mums, šeit klātesošajiem, ir ieguldījis savu darbu, lai mūsu pilsēta un valsts kļūtu stiprāka, drošāka un saliedētāka. Paldies katram, kurš, darot savu darbu, atceras: “Mēs esam Jelgava! Mēs esam Latvija!”” uzrunā norādīja Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš.

Jelgavas augstākie apbalvojumi tiek pasniegti kopš 1998. gada. Līdz šim piešķirtas 154 Goda zīmes un 244 Goda raksti. Augstākie apbalvojumi Jelgavā tiek pasniegti divreiz gadā – pilsētas svētkos un Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienas priekšvakarā.

Iepazīsti katru Jelgavas augstākā apbalvojuma saņēmēju, uzspiežot uz viņa vārda.

GODA ZĪME

LAIMONIS KŪLIŅŠ

“Goda zīme – tas ir liels pagodinājums no manas pilsētas”

NATELA SEĻIŠČEVA

“Nav nozīmīgākas profesijas par skolotāja”

GODA RAKSTS

ANDRIS UPENIEKS

“Ja kāds to nedarīs, var sanākt, ka neviens to nedarīs”

RAIMONDS KUDLIS

“Joprojām, kad puiši ar sirēnām izbrauc uz izsaukumu, ir satraukums”

ALEKSANDRA ZEIĻUKA

“Gandarī, ja pacients pēc vizītes jūtas labāk”