24 °C, 2.9 m/s, 83.4 %

Ekonomika

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsEkonomika«Tami Tami» atver kafejnīcu Mātera ielas hallē
«Tami Tami» atver kafejnīcu Mātera ielas hallē
20/10/2014

No oktobra Jelgavas Sporta hallē Mātera ielā darbojas jauna kafejnīca – konkursā uzvarēja pilsētā zināms ēdināšanas uzņēmums «Tami–Tami». «Pagaidām vēl eksperimentējam, lai atrastu īsto piedāvājumu un noteiktu darba laiku,» norāda uzņēmuma īpašnieks Ainārs Tamisārs.

Ilze Knusle-Jankevica

No oktobra Jelgavas Sporta hallē Mātera ielā darbojas
jauna kafejnīca – konkursā uzvarēja pilsētā zināms ēdināšanas
uzņēmums «Tami–Tami». «Pagaidām vēl eksperimentējam, lai atrastu
īsto piedāvājumu un noteiktu darba laiku,» norāda uzņēmuma
īpašnieks Ainārs Tamisārs.

Uzņēmējs atzīst, ka patiesībā nemaz īsti negribēja paplašināties
un saimniekot hallē, bet konkursā piedalījās dulluma pēc un drīzāk
lai pabikstītu konkurentus. Bet, tā kā viņu piedāvājums tika atzīts
par piemērotāko, nācies sasparoties. «Astoņus gadus neko jaunu
nebiju uzsācis, un nu jau nagi niez. Tas mums ir tāds
eksperiments,» tā A.Tamisārs. Viņš norāda, ka jāpielāgojas tam, ka
halle atrodas pie skolas un darba dienās lielāko klientu plūsmu
veido skolēni. Tas nozīmē, ka piedāvājumam jābūt atbilstošam un
nekāda alkohola! «Mēs strādājam arī brīvdienās un vakaros, kad
hallē notiek sporta pasākumi. Tad gan piedāvājumā ir gan uzkodas,
gan alus,» stāsta uzņēmējs.

Jaunās kafejnīcas ēdienkartē dominē picas, grauzdiņi, frī,
salāti un citas uzkodas. ««Tami–Tami» jau ir picērija, tāpēc to arī
piedāvājam kafejnīcā. Griķus ar kotletēm un karbonādēm pie mums
dabūt nevarēs,» tā A.Tamisārs. Viņš norāda, ka vasarā ticies arī ar
Jelgavas Valsts ģimnāzijas, kas atrodas pie halles un kuras
skolēniem tur notiek sporta stundas, direktori Inesi Bandenieci un
pārrunājis jautājumus par veselīgu uzturu, skolēnu paradumiem un
alkohola pieejamību kafejnīcā.

Kafejnīca piedzīvojusi arī vizuālas pārmaiņas. Sagādātas jaunas
mēbeles, izveidota lete gar logu. «Pie mums ir saulains,» saka
A.Tamisārs.

Jaunajā kafejnīcā šobrīd strādā divi darbinieki.

Foto: Krišjānis Grantiņš un no uzņēmuma arhīva