0.6 °C, 3.7 m/s, 94.2 %

Pilsētā

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsPilsētāPašmāju garšas tūre – arī šovasar
Pašmāju garšas tūre – arī šovasar
26/05/2014

Līdz ar vasaras tūrisma sezonu starts dots akcijai «Atklāj pašmāju garšas noslēpumus». Tās laikā, līdz pat 30. septembrim apmeklējot kādu no septiņiem ēdināšanas uzņēmumiem Jelgavā un Jelgavas novadā, kas iesaistījušies akcijā, ikviens varēs gūt pārliecību, ka gardus un interesantus vasaras sezonas ēdienus var pagatavot no produktiem, kas audzēti un iegūti no vietējiem ražotājiem, mājražotājiem un saimniecībām Zemgales reģionā.

Sintija Čepanone

Līdz ar vasaras tūrisma sezonu
starts dots akcijai «Atklāj pašmāju garšas noslēpumus». Tās laikā,
līdz pat 30. septembrim apmeklējot kādu no septiņiem ēdināšanas
uzņēmumiem Jelgavā un Jelgavas novadā, kas iesaistījušies akcijā,
ikviens varēs gūt pārliecību, ka gardus un interesantus vasaras
sezonas ēdienus var pagatavot no produktiem, kas audzēti un iegūti
no vietējiem ražotājiem, mājražotājiem un saimniecībām Zemgales
reģionā.

Akcijas «Atklāj pašmāju garšas
noslēpumus» gaitā vasaras sezonas ēdienu piedāvājumu iespējams
nobaudīt piecos ēdināšanas uzņēmumos Jelgavā – restorānā «La Tour
de Marie» (Akadēmijas iela 1), bistro «Silva» (Driksas iela 7/9),
muzikālajā bārā restorānā «Plate» (Lielā iela 6), ģimenes restorānā
«Hercogs» (K.Barona iela 3) un krodziņā «Istaba» (J.Čakstes
bulvāris 7) –, kā arī divos Jelgavas novada ēdināšanas uzņēmumos –
kafejnīcā «Zemnieka cienasts» Jaunsvirlaukas pagastā un viesu namā
«Pūteļkrogs» Zaļenieku pagastā, informē Jelgavas reģionālais
Tūrisma centrs, papildinot, ka iesaistīšanās akcijā vienlaicīgi ir
arī iespēja tuvāk iepazīt mūsu pilsētu un tās apkārtni.

Vasaras ēdienu izlasē šajos uzņēmumos
var nogaršot vairākus ēdienus, kas gatavoti gan no medījuma, gan
vistas gaļas. Ēdienkartēs iekļauti arī kraukšķīgi un svaigi salāti,
kartupeļu pankūkas, latviešiem tradicionālā siļķes fileja ar
biezpienu, kā arī gardas un veselīgas vasarai raksturīgās zupas.
«Mundrumam noteikti ir vērts nobaudīt divu veidu vitaminizētos
kokteiļus, bet pie kafijas vai tējas gardas būs dažādu ogu
plātsmaizes, plānās pankūkas ar viršu medu, Svētes rudzu miltu
groziņš ar putoto krējumu, kazas siera krēmu ar sezonas ogām vai ar
sezonas ogām un augļiem bagātināta Pavlova kūka,» tā akcijas
organizatori.

Akcijā «Atklāj pašmājas garšas
noslēpumus» piedāvātos vasaras sezonas īpašos ēdienus varēs
nobaudīt līdz 30. septembrim. Plašāku informācijas par akcijā
piedāvātajiem īpašajiem ēdieniem un atpūtas iespējām Jelgavas
apkārtnē var iegūt mājas lapā www.visit.jelgava.lv vai ēdināšanas
uzņēmumos, kas iesaistījušies akcijā.

Jāpiebilst, ka vasaras sezonas ēdienos
izmantotais produktu, dārzeņu un augļu piedāvājums ir iegūts no
Zemgales reģiona vietējiem ražotājiem, mājražotājiem un
saimniecībām – «Dambrati», «Kalnu Jurģēni», «Alanta», «Latvijas
piens», «Mežcīruļi», briežu dārza «Rudiņi», «Svētes maize»,
«Lielzeltiņi», «Līči», «Līcīši Ltd», «Pūteļi», «Mazviņķi»,
«Medulāji» un «Gaidas».

 Foto: Ivars Veiliņš