Līdz ar vasaras tūrisma sezonu starts dots akcijai «Atklāj pašmāju garšas noslēpumus». Tās laikā, līdz pat 30. septembrim apmeklējot kādu no septiņiem ēdināšanas uzņēmumiem Jelgavā un Jelgavas novadā, kas iesaistījušies akcijā, ikviens varēs gūt pārliecību, ka gardus un interesantus vasaras sezonas ēdienus var pagatavot no produktiem, kas audzēti un iegūti no vietējiem ražotājiem, mājražotājiem un saimniecībām Zemgales reģionā.
Sintija Čepanone
Akcijas «Atklāj pašmāju garšas noslēpumus» gaitā vasaras sezonas ēdienu piedāvājumu iespējams nobaudīt piecos ēdināšanas uzņēmumos Jelgavā – restorānā «La Tour de Marie» (Akadēmijas iela 1), bistro «Silva» (Driksas iela 7/9), muzikālajā bārā restorānā «Plate» (Lielā iela 6), ģimenes restorānā «Hercogs» (K.Barona iela 3) un krodziņā «Istaba» (J.Čakstes bulvāris 7) –, kā arī divos Jelgavas novada ēdināšanas uzņēmumos – kafejnīcā «Zemnieka cienasts» Jaunsvirlaukas pagastā un viesu namā «Pūteļkrogs» Zaļenieku pagastā, informē Jelgavas reģionālais Tūrisma centrs, papildinot, ka iesaistīšanās akcijā vienlaicīgi ir arī iespēja tuvāk iepazīt mūsu pilsētu un tās apkārtni.
Vasaras ēdienu izlasē šajos uzņēmumos var nogaršot vairākus ēdienus, kas gatavoti gan no medījuma, gan vistas gaļas. Ēdienkartēs iekļauti arī kraukšķīgi un svaigi salāti, kartupeļu pankūkas, latviešiem tradicionālā siļķes fileja ar biezpienu, kā arī gardas un veselīgas vasarai raksturīgās zupas. «Mundrumam noteikti ir vērts nobaudīt divu veidu vitaminizētos kokteiļus, bet pie kafijas vai tējas gardas būs dažādu ogu plātsmaizes, plānās pankūkas ar viršu medu, Svētes rudzu miltu groziņš ar putoto krējumu, kazas siera krēmu ar sezonas ogām vai ar sezonas ogām un augļiem bagātināta Pavlova kūka,» tā akcijas organizatori.
Akcijā «Atklāj pašmājas garšas noslēpumus» piedāvātos vasaras sezonas īpašos ēdienus varēs nobaudīt līdz 30. septembrim. Plašāku informācijas par akcijā piedāvātajiem īpašajiem ēdieniem un atpūtas iespējām Jelgavas apkārtnē var iegūt mājas lapā www.visit.jelgava.lv vai ēdināšanas uzņēmumos, kas iesaistījušies akcijā.
Jāpiebilst, ka vasaras sezonas ēdienos izmantotais produktu, dārzeņu un augļu piedāvājums ir iegūts no Zemgales reģiona vietējiem ražotājiem, mājražotājiem un saimniecībām – «Dambrati», «Kalnu Jurģēni», «Alanta», «Latvijas piens», «Mežcīruļi», briežu dārza «Rudiņi», «Svētes maize», «Lielzeltiņi», «Līči», «Līcīši Ltd», «Pūteļi», «Mazviņķi», «Medulāji» un «Gaidas».
Foto: Ivars Veiliņš