24.8 °C, 1.1 m/s, 64.2 %

Ekonomika

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsEkonomika«Mammas pelmeņu» receptes ģimenē testēja divus gadus
«Mammas pelmeņu» receptes ģimenē testēja divus gadus
20/01/2014

Pirmos darba mēnešus aizvadījusi pelmeņu ēstuve Jelgavā, kurā iespējams iegādāties uz vietas gatavotus pelmeņus. «Tā jau ir: neviens netic, ka paši taisām, bet patiešām gatavojam tos uz vietas un rūpnieciski ražotus pelmeņus nepasūtām,» teic vietējais uzņēmējs Guntis Ulmanis, atklājot, ka piemērotākās pelmeņu receptes testējuši pašu ģimenē, tam veltot gandrīz divus gadus.

Ligita Vaita

Pirmos darba mēnešus aizvadījusi
pelmeņu ēstuve Jelgavā, kurā iespējams iegādāties uz vietas
gatavotus pelmeņus. «Tā jau ir: neviens netic, ka paši taisām, bet
patiešām gatavojam tos uz vietas un rūpnieciski ražotus pelmeņus
nepasūtām,» teic vietējais uzņēmējs Guntis Ulmanis, atklājot, ka
piemērotākās pelmeņu receptes testējuši pašu ģimenē, tam veltot
gandrīz divus gadus.

«Nu, apmēram divus gadus pie šīs idejas
strādājām un mājās regulāri testējām dažādas garšas, izmēģinājām
vairākas tehnoloģijas, lai atklātu vismaz mūsu vēderiem
piemērotāko. Mūsu pelmeņi ir kā tāds māju fast-food variants,» smej
uzņēmējs, sakot – nenoliedzami nozīmīgs faktors ēstuves atvēršanai
bija arī, viņaprāt, ļoti piemērotas telpas Lielajā ielā, pašā
pilsētas centrā.

Pašlaik ēstuvē pieejami piecu veidu cepti un
vārīti pelmeņi, kā arī frī kartupeļi. «Arī frī kartupeļus esam
sākuši pilnībā gatavot paši. Iepriekš sūtījām jau saldētus, taču
nolēmām – ja «ejam» uz to, ka ēdiens ir pašu gatavots, tad pie šī
modeļa arī jāpieturas,» stāsta G.Ulmanis. Tāpat viņš atklāj, ka
tuvākajā laikā klientiem tiks piedāvāti arī saldie pelmeņi, pie
kuru receptes pašlaik vēl tiek strādāts.

«Orientējamies galvenokārt uz pusdienotājiem,
bet, jāsaka, lielākais klientu loks mums ir studenti,» vērtē
G.Ulmanis. «Mammas pelmeņu» darba laiks ir darba dienās no pulksten
11 līdz 20, bet brīvdienās – no pulksten 11 līdz 17.

Pašlaik uzņēmumā nodarbināti divi darbinieki,
bet pelmeņu gatavošanā iesaistās arī paši ēstuves īpašnieki. «Tā kā
strādāju Rīgā, tad darām to pa vakariem un brīvdienām. Tā ir
pelmeņu priekšrocība – veidojot krājumus, varam tos sagatavot pat
mēnesim uz priekšu. Izvēlamies sev ērtu laiku, sasēžamies ap galdu,
un aiziet,» tā uzņēmējs, piebilstot, ka tomēr jau pašlaik skaidrs,
ka būs nepieciešams papildu darbaspēks.

Uzņēmēji ļāva ieskatīties pelmeņu gatavošanas
procesā arī portālam www.jelgavasvestnesis.lv.

Foto: Ivars Veiliņš