1.5 °C, 2.9 m/s, 90.9 %

Pilsētā

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsPilsētāFondī traukus, nobaudot Jelgavas ēdienus, saņēmuši jau 54 cilvēki; akcija turpinās
Fondī traukus, nobaudot Jelgavas ēdienus, saņēmuši jau 54 cilvēki; akcija turpinās
13/09/2013

«Patiesībā pie fondī trauka tiku pavisam nejauši. Ikdienā strādāju Rīgā, līdz ar to Jelgavā iznāk tikai pārgulēt. Taču tā sanāca, ka pirms nedēļas tepat restorānā «Hercogs» ēdām pusdienas. Tur mums arī izstāstīja par «Garšas tūri Jelgavā!». Nodomāju: kāpēc gan neiegūt divus zaķus ar vienu šāvienu. Proti, nogaršot Jelgavas īpašo ēdienu un saņemt fondī trauku. Jāatzīst, līdz šim nebiju dzirdējis ne par ēdienu, ne akciju,» stāsta jelgavnieks Ivo Grinbergs, kurš šonedēļ bistro «Silva», par piedalīšanos akcijā «Garšas tūre Jelgavā!», saņēma fondī trauku ar Jelgavas logo.

Ritma Gaidamoviča

«Patiesībā pie fondī trauka tiku
pavisam nejauši. Ikdienā strādāju Rīgā, līdz ar to Jelgavā iznāk
tikai pārgulēt. Taču tā sanāca, ka pirms nedēļas tepat restorānā
«Hercogs» ēdām pusdienas. Tur mums arī izstāstīja par «Garšas tūri
Jelgavā!». Nodomāju: kāpēc gan neiegūt divus zaķus ar vienu
šāvienu. Proti, nogaršot Jelgavas īpašo ēdienu un saņemt fondī
trauku. Jāatzīst, līdz šim nebiju dzirdējis ne par ēdienu, ne
akciju,» stāsta jelgavnieks Ivo Grinbergs, kurš šonedēļ bistro
«Silva», par piedalīšanos akcijā «Garšas tūre Jelgavā!», saņēma
fondī trauku ar Jelgavas logo.

Pagājušas trīs nedēļas, kopš pilsētā
dots starts akcijai «Garšas tūre Jelgavā!». Tās laikā trīs
ēdināšanas iestādēs pilsētas īpašos ēdienus, krājot zīmodziņus,
nobaudījuši un dāvanu – fondī trauku ar Jelgavas logo – saņēmuši
jau 54 cilvēki. Gan akcijas organizatori, gan uzņēmēji ar rezultātu
ir apmierināti un aicina līdz 1. oktobrim arī citus izmantot
iespēju nogaršot pamatēdienu «Hercoga bura», desertu «Šarlotes
skūpsts» un dzērienu «Jelgavas bellini», balvā saņemot unikālu
dāvanu.

Portāls www.jelgavasvestnesis.lv jau rakstīja, ka akcijai «Garšas
tūre Jelgavā!» ir izveidots speciāls buklets. Tajā ietverta
pastaigas maršruta karte ar 12 apskates objektiem, kā arī vietām,
kur var nobaudīt Jelgavas īpašos ēdienus un dzērienu. Ģimenes
restorānā «Hercogs» akcijas dalībnieki aicināti nogaršot
pamatēdienu «Hercoga bura», bistro «Silva» piedāvā desertu
«Šarlotes skūpsts», savukārt krodziņā «Istaba» jānobauda
atspirdzinošais dzēriens «Jelgavas bellini». Sakrājot trīs
zīmodziņus, dalībnieks iegūst īpašo Jelgavas gardēža suvenīru –
Jelgavas uzņēmumā «Keramika LV» izgatavoto fondī trauku ar Jelgavas
logo. Būtiski, ka pilsētas ēdieni un dzēriens obligāti jānobauda
septiņu dienu laikā. Tas vēl iespējams līdz 1. oktobrim.

Jelgavas reģionālā Tūrisma centra
vadītāja (JRTC) Anda Iljina stāsta, ka šis ir pirmais projekts
tūrismam ar gastronomisku ievirzi un rezultāti apliecina –
cilvēkiem tas patīk. «Gan mēs, gan arī iesaistītie uzņēmēji ar
rezultātu ir apmierināti. Uzņēmēji apgalvo, ka, pateicoties Garšas
tūrei, Jelgavas ēdieniem saņem vairāk pasūtījumu nekā ikdienā,»
stāsta A.Iljina. Vadītāja zina teikt, ka akcijas dalībnieku vidū
lielākā daļa ir tieši jelgavnieki, kuri tajā iesaistījuši arī savus
viesus, tāpat svētkos – Piena, maizes un medus svētkos, Metāla
svētkos – akcijā labprāt piedalījušies ekskursanti no dažādām
Latvijas vietām. Galvenokārt, lai piedalītos akcijā, cilvēki
izmanto brīvdienas un svētkus, kad visu var izdarīt nesteidzīgi.
«Pats galvenais ieguvums – šis ir vēl viens ļoti labs veids, kā
popularizēt Jelgavas īpašos ēdienus un dzērienu. Līdz ar akciju
aizvien vairāk jelgavnieku un viesu zina par tiem,» tā
A.Iljina.

Visvairāk fondī trauku izdalīti krodziņā
«Istaba» – 26, pēc tam seko bistro «Silva» – 18 –un «Hercogs» ar
deviņiem traukiem. Ģimenes restorāna «Hercogs» šefpavārs Andris
Rūmītis stāsta, ka viņa vadītais restorāns parasti ir tas, kur
akcijas bukletā tiek iespiests pirmais zīmogs. «Cilvēki sāk ar
pamatēdienu, kuru var nobaudīt tieši pie mums. Pēc mūsu datiem,
«Hercoga buru» šajās trīs nedēļās nobaudījuši un zīmodziņus
saņēmuši ap 100 klientu, taču fondī traukus esam pasnieguši tikai
deviņus,» stāsta A.Rūmītis. Ar akcijas rezultātiem apmierināta arī
bistro «Silva» vadītāja Sandra Blūmane, kuras vadītajā ēdināšanas
uzņēmumā var nogaršot desertu «Šarlotes skūpsts». Viņa stāsta, ka
visbiežāk akcijas dalībnieki «Silvu» apmeklē, kad jau nogaršots
pamatēdiens. Bet kā pēdējā pieturvieta ir krodziņš «Istaba» ar
«Jelgavas bellini». Šeit akcijas dalībniekiem pasniegti 26 fondī
trauki ar Jelgavas logo.

Foto: Ivars Veiliņš