Augusta beigās septembra sākumā lielākajos Latvijas veikalos būs nopērkams Jelgavā ražots bioloģiskais siers. «Šobrīd «Latvijas piens» ražo bioloģisko Krievijas un Holandes sieru, fasētu 250 gramu iepakojumā. Šai produktu grupai ir savs stabils patērētāju loks un nākotnē ir plānots šo siera līniju arī attīstīt,» norāda uzņēmuma zīmolu vadītāja Anete Urka.
Ilze Knusle-Jankevica
Lai varētu ražot bioloģiskos sierus, uzņēmums vispirms ieguva Eiropas sertifikātu bioloģiskā siera ražošanas uzsākšanai. «Sertifikāts apliecina, ka rūpnīcā ievērotas visas nepieciešamās normas, lai varētu ražot sierus, kas ir pilnībā dabīgi. Tas ir apliecinājums, ka piens, no kā tiek ražots siers, iegūts bioloģiskās piensaimniecībās, kurās govju audzēšanā un barošanā netiek izmantotas ķīmiskas vielas,» skaidro uzņēmuma pārstāve.
Pēc sertifikāta saņemšanas jau uzsākta bioloģiskās produkcijas ražošana un sortimentā tiks piedāvāti divu veidu bioloģiskie sieri, bet pie patērētājiem tie nonāks pēc mēnesi ilgas gatavināšanas – augusta beigās septembra sākumā, jo tiem jānogatavojas vismaz 35 dienas. «Bioloģiskajiem sieriem piemīt visas klasisko Krievijas un Holandes sieru garšas kvalitātes, bet to vērtību ceļ tas, ka to ražošanā ievēroti visi produkta dabīguma principi,» skaidro A.Urka.
Jaunie «Latvijas piena» produkti būs nopērkami veikalos «Rimi», «Maxima», lielākajos «Top» un «Elvi», «Sky», «Stockmann» un vēl citos veikalos, kas ir specializējušies bioloģiskās produkcijas tirdzniecībā.
Foto: JV kolāža