Jelgavas piena pārstrādes rūpnīcā «Latvijas piens» sākts ražot jauna zīmola siers – «Pats». Siera cena būšot vidējā kategorijā, savukārt produkts tiek gatavots no 100 procentu piena.
www.jelgavasvestnesis.lv
«Jaunā zīmola «Pats» līnijā šobrīd ir ikdienas lietošanai piemērotās Krievijas un Holandes sieru šķirnes. Šī zīmola sieri ir patiešām 100 procentu Latvijas produkts, veidots tikai no tīra piena un nogatavināts 35 dienas. «Pats» ir apliecinājums tam, ka Latvijas zemnieku produkcija ne vienmēr ir tikai dārga un ekskluzīva,» aģentūrai LETA norāda uzņēmuma vadītājs Raimonds Freimanis.
Jaunā siera cenu diapazons atkarībā no veikalu uzcenojuma būs pieci lati par kilogramu. «Šajā cenu kategorijā ne visi sieri ir 100 procentu piena sieri, tirdzniecībā atrodami arī tādi sieri, kuru sastāvā ir augu tauki. Jaunais siers veikalos būs gan sverams, gan jau safasēts 250 gramu iepakojumos,» stāsta R.Freimanis, pagaidām atturoties precizēt plānoto ražošanas apjomu un noieta tirgus.
Jāpiebilst, ka «Latvijas piens» martā no saviem līdzīpašniekiem – apmēram 600 zemniekiem – iepircis 8000 tonnas piena.