20 °C, 2.4 m/s, 74.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiAtzīmēs Starptautisko invalīdu dienu
Atzīmēs Starptautisko invalīdu dienu
30/11/2010

Jelgavas Sabiedrības integrācijas pārvalde sadarbībā ar Sociālo lietu pārvaldi 2.decembrī, plkst.13, Zemgales Olimpiskajā centrā (ZOC) organizē pasākumu, atzīmējot Starptautisko invalīdu dienu.

Lai iezīmētu Invalīdu desmitgades (1983 – 1992) beigas, Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Speciālās plenārsēdes laikā 1992. gada oktobrī tika pieņemta rezolūcija, kas pasludināja katra gada 3. decembri par Starptautisko Invalīdu dienu. Tā ir diena, kad cilvēki visā pasaulē vienojas kopējos pasākumos, lai vēlreiz akcentētu cilvēku ar invaliditāti problēmas un to iespējamos risinājumus. Tā ir diena, kad valsts un pašvaldību iestādēm ir iespēja parādīt savu attieksmi un labo gribu risināt daudzus sasāpējušus jautājumus.

Jau vairākus gadus arī Jelgavā tiek atzīmēta Starptautiskā Invalīdu diena, pulcējot Jelgavas invalīdu nevalstisko organizāciju biedrus, lai atgādinātu sabiedrībai, ka invalīdi ir pilntiesīgi sabiedrības locekļi ar savām tiesībām, prasmēm un pieredzi. Uz Starptautiskajai invalīdu dienai veltīto pasākumu, kurā klātesošie varēs baudīt arī muzikālus priekšnesumus, aicināti visu Jelgavas invalīdu organizāciju biedri un atbalstītāji.

Pirms svētku koncerta ZOC hallē apmeklētāji varēs aplūkot dažādus Jelgavas nevalstisko organizāciju biedru rokdarbus un citus izstrādājumus. Pēc pasākuma muzikālās daļas ikvienam būs iespēja pamēģināt savus spēkus atraktīvās sporta aktivitātēs, ko nodrošinās ZOC speciālisti, un uzvarētāji saņems nelielas balvas.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrības integrācijas pārvaldē