20.7 °C, 4.9 m/s, 64.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavas Alnītis piedalīsies talismanu gājienā
Jelgavas Alnītis piedalīsies talismanu gājienā
24/08/2012

Svētdien, 26. augustā, Vērmanes dārzā notiks Lielo leļļu un talismanu gājiens, kurā pulcēsies Latvijā mītošās lielās lelles un talismani. Notikumā piedalīsies arī Jelgavas Alnītis, kurš bērnus un pieaugušos priecēs ar dažādām aktivitātēm. Talismani sacentīsies par skatītāju simpātijas balvu, tāpēc aicinām ikvienu svētdien Rīgā atbalstīt Jelgavas Alnīti.
 
Lielās lelles uz Vērmanes dārza skatuves kāps pulksten 12, kur katra lelle tiks iepazīstināta ar skatītājiem, vēlāk lielās lelles no Vērmanes dārza virzīsies pāri pilsētas kanālam gar Latvijas Nacionālo operu un tad sasniegs Vecrīgu. Tālāk Vecrīgā Lielo Leļļu un Talismanu  gājiens dosies pa Aspazijas bulvāri, Vaļņu ielu, Kalēju ielu, Audēju ielu, Kungu ielu, Tirgoņu ielu, Jēkaba ielu, Torņa ielu līdz atkal nonāks uz Vaļņu ielas un pa Brīvības ielu lielās lelles un talismani atgriezīsies Vērmanes dārzā. Lielo Leļļu un Talismanu gājiena maršruts vedīs arī cauri Vecpilsētas atpazīstamākajām atpūtas vietām– Līvu un Doma laukumiem.
 
Vēlāk Vērmanes dārzā skatītāji kopā ar lielajām lellēm varēs iesaistīties dažādās aktivitātēs. Kopā ar Jelgavas Alnīti bērni varēs fotografēties, radīt savu alnīša zīmējumu, kā arī iegūt kādu gardumu.
 
Uz Vērmanes dārza skatuves būs redzami talismanu sagatavotie priekšnesumi, bet attapīgākie skatītāji, atminot Lelles.lv uzdotās mīklas, tiks pie nelielām dāvaniņām. Vērmanes dārza teritorijā darbosies grima darbnīca, piepūšamās atrakcijas un radošās darbnīcas.

Pagājšgad Jelgavas Alnītis skatītāju balsojumā 53 lielo leļļu un talismanu konkurencē ieguva septīto vietu, tāpēc svētdien ikviens jelgavnieks, kas viesojas vai dzīvo Rīgā, ir laipni aicināts iegriezties Vērmanes dārzā un atbalstīt Jelgavas Alnīti, balsojot par viņu.
 
Vairāk informāciju par “Lielo Leļļu un Talismanu gājienu” iespējams atrast mājas lapā www.talismani.lv

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē

Lielo Leļļu un Talismanu gājiens