21.2 °C, 2.1 m/s, 77.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSākusies pieteikšanās 23.Studentu folkfestivālam
Sākusies pieteikšanās 23.Studentu folkfestivālam
16/01/2012

Līdz 15.februārim iespējams pieteikties lielākajam studentu mūzikas notikumam – „Studentu folkfestivālam” –, kas 22.februāra vakarā jau 23.reizi norisināsies Jelgavas pils Aulā.

Attēla autors: Rūdolfs Ošiņš

Attēla autors: Rūdolfs Ošiņš

Līdz 15.februārim iespējams pieteikties lielākajam studentu mūzikas notikumam – „Studentu folkfestivālam” –, kas 22.februāra vakarā jau 23.reizi norisināsies Jelgavas pils Aulā.
 
„Studentu folkfestivāls ir attiecīgā laika studējošās jaunatnes spogulis,” atklāj Studentu kluba vadītāja Anita Prūse. Tā repertuārs ir tik pat dažāds, kā paši studenti – no klusinātām, romantiskām balādēm akustisko instrumentu pavadījumā līdz pat alternatīvajam rokam, savukārt īpašu lirisku noti festivālam piešķir studenti – dzejnieki.
 
Folkfestivālā piedalīties aicināts ikkatrs mūzikas, dziesmu un dzejas draugs – ne vien skatītāja, bet arī radoša, drosmīga un talantīga mākslinieka lomā. „Neatstāj savu talantu kopmītnes istabiņā vai gaitenī. Nenovēli to tikai mazam draugu pulciņam – lielā skatuve tevi jau gaida!” aicina LLU Studentu kluba vadītāja. “Rūdītos māksliniekus aicinām atcerēties, cik sirsnīgs un patiess ir folks, savukārt kautrīgos – sasparoties, sakārtot dzeju pantos, notraukt putekļus no stabulītēm un sameklēt bungu vālītes,” aicina A.Prūse.
 
Lai pieteiktos 23.Studentu folkfestivālam, tiešsaistē aizpildi pieteikuma anketu – http://www.llu.lv/?mi=527! Skaņdarbu audioierakstus iespējams pievienot anketai, norādīt saiti uz tiem vai pēcāk (līdz 15.februārim) nosūtīt uz e-pastu . Mūziķi no Jelgavas uz noklausīšanos un Studentu folkfestivāla koncertprogrammas sastādīšanu tiksies 15.februārī plkst.17 LLU Studentu klubā, Lielajā ielā 4, Pils parkā, savukārt māksliniekiem no citām pilsētām ierašanās nav obligāta!
 
Arī šogad Studentu folkfestivāla dalībniekiem un skatītājiem tiks piedāvās trīs skatuves dažādām vārdiskām, instrumentālām, vokālām, muzikālām un aktieriskām izpausmēm: dzejnieku un dziesminieku skatuve „Dzirksts”, pieklusinātā, taču izjustā „Kilovata” skatuve un jaudīgā „Decibela” skatuve. Dalībnieka piederību kādai no skatuvēm noteiks priekšnesuma muzikālais stils un nepieciešamais tehniskais aprīkojums.
 
Skatuves gaismā katrs dzejnieks skatītāju vērtējumam un baudai nodod rakstīto dzeju rindas (līdz 4 minūtēm), savukārt mūziķis (solists, duets, grupa…) uzstājas ar divām pašu sacerētām, iemīļotām, patapinātām, populārām, piemirstām, līdzi dziedamām vai studentiskām dziesmām ar kopējo garumu līdz 7 minūtēm. Papildus tam, māksliniekiem jāsagatavo kāda latviešu tautas dziesma, ko apdarināt savā skanējumā (laika limits – 3 minūtes).
 
23.Studentu folkfestivāla galveno uzvarētāju visās skatuvēs noteiks skatītāji, savukārt profesionāla žūrija savas balvas piešķirs māksliniekiem, kas parādījuši savu ideju novitāti un oriģinalitāti, kā arī pratuši izpausties tradīcijās. Tāpat īpašu balvu saņems LLU Studentu kluba simpātija. Folkfestivāls – tas ir aizraujoši, pārsteidzoši, patiesi un no sirds! Student, tā ir tava iespēja kļūt par zvaigzni!
 

Informāciju sagatavoja
Aigars Ieviņš
LLU Sabiedrisko attiecību daļas ziņu redaktors
63005648,