24.3 °C, 1.3 m/s, 65 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiMuzejs atgādina par šogad gaidāmajām vēsturisko notikumu gadadienām
Muzejs atgādina par šogad gaidāmajām vēsturisko notikumu gadadienām
05/01/2012

Gadu mijā Jelgavas Vēstures un mākslas muzejs ir sagatavojis sarakstu ar 2012.gadā gaidāmajām apaļajām ar Jelgavu saistīto vēsturisko notikumu gadskārtām. Ar sarakstu var iepazīties muzeja mājas lapā.

Gadu mijā Jelgavas Vēstures un mākslas muzejs ir sagatavojis sarakstu ar 2012.gadā gaidāmajām apaļajām ar Jelgavu saistīto vēsturisko notikumu gadskārtām. Ar sarakstu var iepazīties muzeja mājas lapā www.jvmm.lv.

Apkopojums vēstī, ka 2012. gadā aprit arī 450 gadi kopš dibināta Kurzemes un Zemgales hercogiste un kroni ieguvis Ketleru dinastijas pārstāvis Gothards Ketlers. Savukārt pirms 200 gadiem Jelgavu un tās apkārtni vairākkārt šķērsojuši karaspēki, kas par varu reģionā cīnījās Napoleona Krievijas kampaņas laikā.

Sarakstā var uzzināt par daudziem vēsturiskiem notikumiem, kā arī interesantiem sadzīves faktiem, piemēram, to, ka pirms 360 Jelgavā izbūvēts pirmais pazemes ūdensvads un uzzīmēts pirmais pilsētas plāns.

Apkopojumu pilnībā var apskatīt spiežot šeit.

Savukārt tieši šodien, 5.janvārī, aprit 190 gadi, kad pēc Kurzemes literatūras un mākslas biedrības biedra mācītāja Kārļa Fridriha Vatsona (1777 – 1826) ierosinājuma izdots pirmais laikraksts Jelgavā. Par šo notikumu vairāk lasīt var Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas mājas lapā.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā