23.4 °C, 3.3 m/s, 65.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavu vizītē apmeklē Dānijas vēstnieks
Jelgavu vizītē apmeklē Dānijas vēstnieks
03/11/2011

3.novembrī Jelgavu vizītē apmeklē Dānijas Karalistes ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Pjers Karlsens. Vizītes pirmajā daļā vēstnieks tikās ar Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāju Andri Rāviņu.
 
Tikšanās laikā domes priekšsēdētājs un vēstnieks pārrunāja vairākas tēmas. Viena no tām skāra profesionālās izglītības jomu un iespēju nākotnē veidot sadarbību starp Jelgavas un Dānijas profesionālās izglītības iestādēm, īpaši ar skolām Veljē, kas ir Jelgavas sadraudzības pilsēta. Vēstnieks pastāstīja, ka Dānijā vispārējās un profesionālās vidējās izglītības attiecības ir apmēram līdzīgas.
Domes priekšsēdētājs un vēstnieks arī pārrunāja jautājumus par iespējām Jelgavā ieguldīt investīcijas un par globālās krīzes ietekmi uz abu valstu budžetu.
 
Pēc tikšanās domē vēstnieks apmeklēja Zemgales reģionālo kompetenču centru un atzina, ka nezina Dānijā analogu iestādi, kura piedāvātu tik daudz mūžizglītības programmu.
  
Vizītes turpinājumā Pjers Karlsensiepazinās Jelgavas Sv.Trīsvienības torņa ekspozīcijām.
 
Pēcpusdienā vēstnieks apmeklē Latvijas Lauksaimniecības universitātes Veterinārmedicīnas fakultāti un Dānijas uzņēmumu VT East Kalnciema ceļā.
 
 
Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā