17.3 °C, 1.2 m/s, 96.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiNotiks Pasta salas attīstības risinājumu apspriešana
Notiks Pasta salas attīstības risinājumu apspriešana
29/05/2011

Ceturtdien, 2.jūnijā, pulksten 18 Zemgales  reģiona kompetenču attīstības centra Lielajā zālē notiks Pasta salas attīstības risinājumu prezentācija un apspriešana. Tajā aicināti piedalīties visi interesenti. Salas attīstības gala varianta izstrādē tiks ņemti vērā arī konkursā iesniegtie Pasta salas attīstības meti un idejas.
 
Interesenti varēs apskatīt Pasta salas gala metu un izteikt savu viedokli. Konstruktīvi priekšlikumi iespēju robežās tiks ņemti vērā un iekļauti attīstības projektā.
 
Pasta salu plānots veidot kā atpūtas un dažādu brīvdabas pasākumu norises vietu. To nosacīti var dalīt divās daļās – kultūras pasākumu norises daļā un aktīvās atpūtas zonā.
 
Kultūras pasākumu norises daļā paredzēts izvietot amfiteātra tipa estrādi ar apmēram 1100 sēdvietām, izveidot laukumus Ledus un Smilšu skulptūru festivālu norisēm.
 
Salas tālākajā galā būs aktīvās atpūtas iespējas – tiks ierīkoti vairāki spēļu laukumi pludmales volejbolam un futbolam, kā arī laukums, kas vasarā kalpotu kā florbola, bet ziemā – kā hokeja spēlei. Salā tiks iekārtoti gājēju, riteņbraucēju un ziemā – slēpotāju celiņi ar kopējo garumu trīs kilometri.
 
Bērnu rotaļu laukumi dažāda vecuma bērniem atradīsies gan pie ieejas Pasta salas ziemeļu daļā, gan salas pretējā – dienvidu – galā.
 
Pasta salas attīstības projektu iesniegs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā ERAF līdzfinansējuma piesaistīšanai. Šobrīd tiek plānots, ka Pasta salas labiekārtošana varētu sākties 2012. gadā.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības 
Sabiedrisko attiecību sektorā