22.6 °C, 3 m/s, 63.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiUzsāks ūdensapgādes pakalpojumu projekta realizāciju
Uzsāks ūdensapgādes pakalpojumu projekta realizāciju
06/05/2011

3.maijā SIA „Jelgavas ūdens” noslēdza pirmo darbu līgumu projekta “Ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu attīstība Jelgavā, II kārta”, kas paredz ūdensapgādes tīklu rekonstrukciju un izbūvi vairākos posmos pilsētas centrā un Pārlielupē. Darbus veiks SIA „NORMA-S” par līgumcenu LVL 2 671 143,91 (bez PVN).

Kā pastāstīja Ieva Strode, SIA “Jelgavas ūdens” Projekta īstenošanas grupas vadītāja, darbi tiks veikti Jāņa Čakstes bulvāra, Lielās un Raiņa ielas posmos un Pārlielupē – Aviācijas, Garozas, Cukura, Veco Strēlnieku ielās un Brīvības bulvārī.

Pirmie darbi tuvākajā laikā sāksies Jāņa Čakstes bulvārī posmā no Raiņa ielas līdz Lielai ielai un Raiņa ielā posmā no Jāņa Čakstes bulvāra līdz Mātera ielai.

Maijā plānots uzsākt darbus arī posmā no Veco Strēlnieku ielas (pieslēgums pie upes pārvada) pa Cukura un Aviācijas ielām līdz Garozas ielai un pa Garozas ielu no Aviācijas ielas līdz dzelzceļa pārbrauktuvei. Darbus Garozas ielā posmā no Brīvības bulvāra līdz dzelzceļa pārbrauktuvei plānots uzsākt jūnijā.
Darbi posmā no Veco Strēlnieku ielas (pieslēgums pie upes pārvada) pa Cukura ielu līdz Brīvības bulvārim un pa Brīvības bulvāri līdz Garozas ielai plānoti augustā.

Projekta „Ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu attīstība Jelgavā, II kārta” kopējās izmaksas (ar PVN) ir LVL 17 567 174.07, no tām LVL 12 545 647.65 finansē Kohēzijas fonds, savukārt LVL 5 021 526.42 tiek segts no finansējuma saņēmēja – SIA „Jelgavas ūdens” līdzekļiem. Projekta realizācijas laiks ir četri gadi.

Projekta ietvaros tiks veikta dzeramā ūdens ņemšanas vietas rekonstrukcija – 9 jaunu dziļurbumu aku izveidošana Tetelē, maģistrālā ūdensvada rekonstrukcija 20,5 km garumā, otrā pacēluma sūkņu stacijas un ūdens rezervuāru rekonstrukcija, jaunas ūdens attīrīšanas stacijas izbūve, ūdens tīklu rekonstrukcija un paplašināšana 28,4 km garumā un kanalizācijas tīklu paplašināšana 24,6 km garumā.

Pēc jaunās ūdens attīrīšanas stacijas uzbūvēšanas dzeramais ūdens Jelgavā tiks attīrīts atbilstoši Eiropas Komisijas direktīvas standartiem attiecībā uz dzeramā ūdens kvalitāti. Pēc projekta īstenošanas 87,5% Jelgavas iedzīvotāju būs nodrošināti ar ūdensapgādes pakalpojumu, bet 83.5% – ar kanalizācijas pakalpojumu.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā