22.6 °C, 3 m/s, 63.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiNoslēgts līgums par Raiņa ielas rekonstrukciju
Noslēgts līgums par Raiņa ielas rekonstrukciju
05/05/2011

2.maijā Jelgavas pilsētas dome noslēdza līgumu par Raiņa ielas rekonstrukciju posmā no Sarmas ielas līdz Jāņa Čakstes bulvārim. Plānots rekonstruēt ielu brauktuves un ietves, lietus ūdens kanalizāciju, atjaunot esošās koku alejas, apstādījumus un veikt citus darbus.

Būvdarbu līgums noslēgts ar SIA „Ceļu būvniecības sabiedrību „IGATE””, līgumcena LVL 3 941 738,91 (ar PVN); pakalpojuma līgums par Raiņa ielas rekonstrukcijas būvuzraudzību noslēgts ar SIA „Jurēvičs un partneri”, līgumcena LVL 26 474; pakalpojuma līgums par Raiņa ielas rekonstrukcijas autoruzraudzību – ar SIA „3C” par LVL 39 040.

Raiņa ielas rekonstrukcija ietilpst projektā „Ielu infrastruktūras attīstība un Driksas upes krastmalas sakārtošana”, kura mērķis ir izveidot mūsdienīgu un kvalitatīvu apakšzemes un virszemes infrastruktūru Jelgavas pilsētas centrā, rekonstruējot trīs centra daļas ielas un labiekārtojot Driksas upes krastmalu, līdz ar to nodrošinot pilsētas centra kvalitatīvu sasniedzamību un efektīvu transporta plūsmas caurlaidību, mazinot satiksmes negadījumu skaitus un veidojot pievilcīgu dzīves vidi.

Projekta ietvaros tiks veikta arī J.Čakstes bulvāra rekonstrukcija gar Driksas upes krastu un Pilssalas iela; Lielās ielas rekonstrukcija posmā no Dambja ielas līdz J.Čakstes bulvārim.

Rekonstrukcijas darbu ietvaros tiks veikta vairāku jaunu lietus ūdens kanalizācijas kolektoru izbūve, rekonstruētas ielu brauktuves un ietves, gar brauktuves malām izbūvētas autostāvvietas īslaicīgai automašīnu novietošanai, izbūvētas gājēju pārejas, rekonstruētas sabiedriskā transporta pieturvietas, izbūvēta gājēju ietve ar veloceliņu (promenāde) gar Driksas upi, izbūvēti krasta nostiprinājumu konstruktīvie risinājumus un gājēju atpūtas zona, rekonstruēti esošo koku alejas apstādījumi, izbūvēts gājēju tiltiņš pāri Driksas upei uz Pasta salu, pontona tilts zem Driksas upes  tilta un rekonstruēts tilts uz Pasta salu pāri kanālam, kā arī rekonstruēts ielu apgaismojums.

Projektu plānots ieviest trijos gados paralēli ar Kohēzijas fonda līdzfinansēto projektu „Ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu attīstība Jelgavā, II kārta”.
Projekta kopējās plānotās izmaksas – LVL 13 435 060,00 ar PVN tai skaitā ERAF līdzfinansējums 85% 11 419 800,00 LVL.
 

Raiņa ielas rekonstrukcijas un satiksmes organizācijas shēma

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Attīstības un pilsētplānošanas pārvaldē