17.5 °C, 2.1 m/s, 82.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiAicina uzzināt par brīvprātīgā darba iespējām
Aicina uzzināt par brīvprātīgā darba iespējām
22/04/2011

Eiropas Brīvprātīgā darba gada 2011 (EBDG 2011) ietvaros no 26. līdz 30. aprīlim visā Latvijā notiks Atvērto durvju dienas. Šajās dienās interesentiem būs iespēja  uzzināt par brīvprātīgā darba iespējām savā reģionā.
 
Aicinājumam pievienoties EBDG 2011 aktivitātei un atvērt savas durvis brīvprātīgajiem ir atsaukušās 11 pašvaldības, 23 iestādes un organizācijas no visas Latvijas. Visas nedēļas garumā ikvienam būs iespēja pašam iesaistīties brīvprātīgo aktivitātēs, kā arī uzzināt par brīvprātīgā darba iespējām dažādās organizācijās, pašvaldību un valsts iestādēs.
 
Jelgavā atvērto durvju dienās piedalās Latvijas Samariešu apvienības Jelgavas nodaļa, kura 27.aprīlī no pulksten 10 līdz 15 piedāvā Jelgavas un tuvākās apkārtnes iedzīvotājiem iepazīties ar apvienības darbību nodaļas birojā Svētes ielā 26-8 (vairāk informācijas pa telefonu 29615925 vai e-pastu ). Akcijā piedalās arī Jelgavas Spīdolas ģimnāzija, kas 28.aprīlī no plkst. 9.15 līdz 10.55 aicina pie sevis, Mātera ielā 30, 7.-12. klašu skolēnus un pedagogus (papildu informācija pa telefonu 63029212 vai e-pastu ).
 
Atvērto durvju dienu mērķis ir, iesaistot interesentus praktiskajā darbībā un daloties labajos piemēros, pievērst plašākas sabiedrības uzmanību brīvprātīgā darba vērtībām un nozīmei katra indivīda un sabiedrības dzīvē kopumā, kā arī sniegt informāciju par brīvprātīgā darba veikšanas iespējām savā pašvaldībā vai organizācijās.
Noslēdzoties Atvērto durvju nedēļai, 30. aprīlī ikviens aicinātspievienoties Lielās Talkas brīvprātīgo talcinieku pulkam visā Latvijā!
 
Lai ikvienam būtu pieejama informācija par Atvērto durvju dienu pasākumiem, ir izveidots vienots kalendārs, kuros datumos un kādās iestādēs varēs uzzināt par brīvprātīgā darba iespējām.
 
Informācija par Atvērto durvju dienu kalendāru ir pieejama Izglītības un zinātnes ministrijas mājas lapā: http://izm.izm.gov.lv/EBDG/kalendars.html un portālā www.pilseta24.lv
 
Par brīvprātīgā darba aktualitātēm nevalstisko organizāciju mājas lapās: www.brivpratigais.lv, www.esilabs.lv, www.iespejukarte.lv, www.manrup.lv, www.prakse.lv.
 

Informācija sagatavota
Izglītības un zinātnes ministrijā