20.2 °C, 3.8 m/s, 76.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiĀdolfa Alunāna memoriālajā muzejā būs multimediji
Ādolfa Alunāna memoriālajā muzejā būs multimediji
06/09/2010

Ā.Alunāna memoriālā muzeja sniegto pakalpojumu dažādošanai top multimediji, kas sniegs iespēju jauniešiem un pilsētas viesiem iegūt informāciju interaktīvā veidā. Multimediju ieviešanai tiks iegādāta nepieciešamā datortehnika.

Izstrādāto multimediju risinājuma sešas sadaļas sniegs zināšanas par Ādolfa Alunāna dzīvi un radošo darbību, lugu iestudējumiem, kas tiks papildināti ar laikam raksturīgu vizuālu un audio informāciju. To vēl papildinās testi, anekdotes, kuplejas, mīklas un spēles. Multimediji lieliski kuplinās muzeja pedagoģisko programmu „Uz bīnes jāprot grozīties!”

Papildus tiks izveidoti divi DVD, pirmais – 30 minūšu gara filma par Ā.Alunānu un četru memoriālo telpu ekspozīciju cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, otrs – stundu gara filma ar Ā. Alunāna ierakstīto lugu fragmentiem.

Darbs pie muzeja multimediju risinājumu izstrādes noslēgsies oktobra beigās.
Multimediju risinājumi top ar projekta „Ā.Alunāna memoriālā muzeja pakalpojumu dažādošana un koka ēkas restaurācija” atbalstu, kas finansēts ar Norvēģijas valdības un divpusējā finanšu instrumenta, Latvijas valsts un Jelgavas pilsētas domes finansējumu.

Ādolfa Alunāna memoriālā mājā latviešu teātra tēvs dzīvojis divus pēdējos dzīves gadus, te atrodas viņa radošais mantojums un viņa ģimenes sadzīves priekšmeti. Šis ir vienīgais latviešu teātra tēvam Ādolfam Alunānam veltītais muzejs un vienīgais memoriālais muzejs Jelgavas pilsētā.
Muzeja komunikācijas darba mērķis ir ar pasākumiem un izglītojošajām programmām sekmēt latviešu teātra tēva Ādolfa Alunāna un viņa dzimtas piemiņas uzturēšanu.

Informāciju sagatavoja
Projektu vadības sektors
Tālr. 63005477