14 °C, 1.8 m/s, 93.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiVecpilsētā turpinās Jāņa Asara ielas rekonstrukcija
Vecpilsētā turpinās Jāņa Asara ielas rekonstrukcija
29/07/2010

Turpinās Jelgavas vecpilsētas atjaunošanas projekts, un pašlaik pilnā sparā tiek realizēts tā trešais posms – rekonstruēts Jāņa Asara ielas posms no Vecpilsētas ielas līdz Krišjāņa Barona ielai.

Projekta „Jelgavas vecpilsētas atjaunošana un pielāgošana tūrisma attīstībai” ietvaros pēc piedāvājumu izvērtēšanas Jāņa Asara ielas rekonstrukcijai posmā no Vecpilsētas ielas līdz Krišjāņa Barona ielai par rekonstrukcijas darbu izpildi 18. maijā tika noslēgts līgums ar AS „Ceļu pārvalde”.

Rekonstruējot Jāņa Asara ielas posmu, tiks atjaunota tās braucamā daļa un ietve, saglabājot bruģakmens segumu, uzstādītas 11 laternas un 5 soliņi, sakārtota lietus ūdens kanalizācija un ierīkota sakaru kabeļu kanalizācija.

Jāņa Asara ielas rekonstrukcijas darbus plānots pabeigt līdz 17. septembrim un to kopējās izmaksas sastāda 128 955,76 lati ieskaitot PVN. Sakarā ar rekonstrukcijas darbiem Jāņa Asara ielas posmā no Vecpilsētas ielas līdz Kr. Barona ielai tiek slēgta transporta kustība. Apbraukšana iespējama pa Dobeles ielu vai Lielo ielu.

Projekta ietvaros pagājušajā gadā tika sakārtots Vecpilsētas ielas posms, drīzumā darbi būs pabeigti Krišjāņa Barona ielas posmā un turpinās – Jāņa Asara ielā. Visi minētie ielu posmi tiek atjaunoti kompozicionāli vienotā stilā, tādējādi uzsverot Jelgavas vecpilsētas vēsturisko noskaņu. Projekta gaitā vecpilsētā tiks izvietots viens informatīvais stends un 6 informācijas plāksnes, kas pilsētniekiem un Jelgavas viesiem stāstīs par pilsētu dažādos laika periodos. Informatīvais stends par Jelgavas vecpilsētas vēsturi un planšetes ar unikālu informāciju veidos maršrutu pa rekonstruēto ielu rajonu, piedāvājot pilsētniekiem un viesiem jaunu tūrisma objektu – Jelgavas vecpilsēta.Tāpat tiek turpināts darbs pie vēsturisko fotogrāfiju apkopošanas, lai izveidotu projekta informatīvos materiālus un pastkartes.

Projektu kopumā plānots īstenot līdz 2010. gada 31. decembrim. Kopējais projekta finansējums ir 774 600 LVL, no kuriem 580 950 LVL ir ERAF līdzfinansējums un 58 095 LVL – nacionālais finansējums, savukārt 135 555 LVL – pašvaldības līdzfinansējums.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā